Erdek´te Muhtarlar günü

Erdek´te Muhtarlar günü

Erdek Muhtarları 19 Ekim Muhtarlar Gününü kutladı.

Erdek Muhtarları kutlanması yasa ile kararaştırılan 19 Ekim Muhtarlar günü kutlaması için Cumhuriyet alanında bir araya geldiler. Erdek Muhtarlar derneği Başkanı Semra Baycan, Beraberinde Şahinburgaz Muhtarı Kadir Uğur, Tatlısu Muhtarı Cemalettin Güder ile birlikte anıt´a çelenk sundu.

Erdek´teki tören daha sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ve ardından ise Erdek Muhtarlar Derneği Başkanı Semra Baycan´ın konuşması ile devam etti.

Baycan, Muhtarlık mesleğinin onurlu bir meslek oluşu ile birlikte vatandaş ile idare arasında köprü oluşturan ısrarlı ve istikrarlı duruşu ile örnek bir kanaat önderi olarak önemli misyon üstlendiğini açıklayarak, özellikle kırsal muhtarlar için son Büyükşehir uygulaması sonrası yetkı kısıtlaması sonucu yaşanan sıkıntıları gündeme getirdi.

Başkan Baycan, Muhtarlık yasasının tümüyle ele alınması halinde yetkilendirme ve sorumluluk çizgilerinin yeniden düzenlenmesini isterken, yerel yönetimden de mahalle konularının ele alındığı meclislerde bulunması sağlanarak fikir, görüş ve oyu olması gerektiğini vurguladı.

Erdek Emniyet Müdürü Mehmet Çatak, Kaymakamlık yazı işleri müdürü İsmail Tüfek, İlçe Milli Eğitim Müdür vekili Erbil Camgöz, AK Parti ilçe başkanı Kudret Yangal, CHP İlçe Başkanı Metin Uysal,Ziraat Odası Başkanı Haluk Özgör, Şoförler Odası Başkanı Aydın Tekin, Meclis üyeleri Huri Güven, M.Ali Yağcı ve CHP Kadın Kolları Başkanı Hale Tuna´nın yanı sıra tüm Muhtarların hazır bulunduğu Muhtarlar günü kutlamasında Başkan Semra Baycan, sınır ötesi "Barış Pınarı" harekatına destek selamı verdi.

Erdek muhtarlar Derneği daha sonra topluca Erdek Kaymakamlığına ziyaret gerçekleştirdi. Erdek Kaymakamı Ekrem Çalık makam odasında tüm muhtarların elini sıkarak her birisinin tek tek Muhtarlar gününü kutladı.

Kaymakam Ekrem Çalık, her yıl olduğu gibi ortak bir fikir ile yılın Muhtarı seçiminde buyılki adaylarının 6. dönem Muhtar seçilen Halit Paşa Mahallesi Muhtarı Recep Kara´yı yılın Muhtarı seçtiklerini vurgulayarak, kendisini plaket ile taltif etti.

Erdek Kaymakamı Ekrem Çalık daha sonra Muhtarların sorun ve beklentilerine ilişkin sohbet toplantısında muhtarları dinledi.

Kaymakam Çalık, özllikle yaz aylarında alınıp, kış aylarında terk edilip bırakılan sokak hayvanlarının, yeni çöp konteynırları dizaynı nedeni ile yiyecek bulmaları mümkün olmadığını, bu nedenle saldırgan olabileceklerini, vatandaşların bu anlamda korunmak adına daha soğuk kanlı davranmaları gerektiğini söyledi.

Önceki Sabah yaptığı yürüyüşte kendisine yaklaşan sokak köpeğinin elindeki poşeti yiyecek olarak degerlendiriğini, yaklaşan hayvanın başını okşamak sureti ile teklikeli olmasını önlediğini kaydetti.

Kaymakam Ekrem Çalık, Zarar vermedikçe  gerektiğini vurgulayarak Erdek adına çözüm önerisi olarak Tavşan adasının bu anlamda açık hava sokak hayvanları barınma alanı olarak kullanılabileceği önerisini getirdi.

Kaymakam Çalık ayrıca yeni çöp konteynırlarının yanına sokak hayvanlarının ihtiyacını giderecek su ve yemlik yapılmasınında doğru bir davranış olarak gösterdi.

Erdek belediye Başkan vekili Hasan Yapacakçı; "Bende bir Muhtarım"

19 Ekim Muhtarlar Derneği kutlamalarının son halkasını oluşturan Erdek Belediyesinde Muhtarları Başkan vekili Hasan Yapakçı karşıladı.

Yapakçı, Ocaklar´ın belediye olması ile son muhtar olarak görevi bırakan Ocaklar Muhtarı olarak, Muhtarların derdiği, beklentisini ve onurlu çalışma aşkını en yi bilenlerden birisi olarak tüm Muhtarlara saygı ve sevgisini sunduğunu ifade ederek, yerel yönetim anlamında göreve geldikleri günden beri özllikle kırsal mahalle muhtarlıklarının köy kanunundan yoksun kalmaları mağduriyetini ortadan kaldırmak için kırsal mahalle gelirlerini oluşturdukları derneklere aktararak beklentilerini hizmet anlamında karşılamak için ne gerekiyorsa yaptıklarını söyledi.

Yapakçı, elbette bu uygulamanın doğru bir uygulama olmadığını, Büyükşehir belediye Başkanaı Yücel Yılmaz´ında geçtiğimiz günlerde yapılan toplantıda Cumhurbaşkanına sunduğunu, yerel yönetimlerde Balıkesir gibi uçsuz bucaksız bir coğrafyada yerinden yönetimin daha uygun olacağını söyledini belirtti.



Anahtar Kelimeler: Erdek Muhtarlar günü
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli