Erdek´te ?Roman şöleni?

Erdek´te ?Roman şöleni?

Başkan Sarı: ?Romanlar, yeryüzündeki tüm renklerin en canlısını kullanan ırk?

8 Nisan ?Uluslararası Dünya Romanlar Günü? Erdek´te de kutlandı.

/resimler/2018-4/8/2317325653332.jpg

Cumhuriyet alanında düzenlenen programda konuşan Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı, Romanların, yeryüzündeki tüm renklerin en canlısını kullanan ırk olduğunu belirterek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:

?Sizi seviyorum. Gözü doymaz çok sayıda insanın olduğu dünyada sizler, karın tokluğuna, mutlu şekilde ve hayatı Yaradan´ın istediği gibi yaşayıp eğlenmeyi bilen tek ırksınız. Her zaman yanınızdayım. 1999´da belediye başkanı olduğumda, 80 hane Roman, yazın sıcakta, kışın karda-kışta, çadırlarda, ışıksız, elektriksiz, tuvaletsiz ve mutfaksız yaşıyordu. İlk işim onları evlerine kavuşturmak oldu. Onlar için 80 konutu 2009´a kadar tamamladık. Sadece Kuşacık´ta çağdışı bir şekilde, dere-çatma barakalarda yaşayan aileler kalmıştı. 2014´te göreve geldiğimde bu barakalar da yıkılmıştı. Kısa süre içinde 14 aileyi konteyner evlere kavuşturduk. Maaş bağlamıştık ama kaynaklarımızın yetersizliği, belediyemizin ekonomik durumunun iyi olmaması nedeniyle artık bu paraları veremiyor, sadece günlük, ayni yardımlar yapabiliyoruz. Bu arada, 600 Roman ailesine de ?

Eğitimde de hatalar yapıldığına dikkati çeken Sarı, şu değerlendirmede bulundu:

?1990´lı yıllardan sonra okullar ne yazık ki zengin-fakir-Roman okulları olarak ayrıldı. Erdek´te de İstiklal Okulu´nda fakir çocukların aileleri ve Romanlar okuyor. Oysa Atatürk ve Alaattin mahallelerinde oturan vatandaşların çocukları da temel eğitimlerini karma okullarda almalı. Şu gerçeği kimse unutmasın. Siz olmasanız Erdek´i bok götürür. Çünkü Erdek´in temizliğinde, çocuklarımızın bakımında ve birçok işte sizler çalışıyorsunuz.?

Sarı, daha sonra Erdek´te bu yıl beş bölümde kutlanacak olan ?2. Erdek Zamanı Festivali? hakkında bilgi verdi.

/resimler/2018-4/8/2239422952671.jpg



Anahtar Kelimeler: Erdek Roman şöleni
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli