Erdek´te, turizmciler ile toplantı yapılacak

Erdek´te, turizmciler ile toplantı yapılacak

Erdek Ticaret Odası Başkanı Özlem Sarı: ?Turizm ile yan yana gelemeyecek tek sözcük, sanayidir?

 

Erdek Ticaret Odası Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) Turizm Kurulu Başkanı Mimar F. Özlem Sarı, ?Turizm ile yan yana gelmemesi gereken tek sözcük, sanayidir. Hele hele, Erdek Körfezinde kurulması plânlanan kimya ve ağır metal sanayisini asla kabul etmiyoruz? dedi.

/resimler/2016-4/8/1239143784581.jpg

Bir yeri kirletmenin kolay, yeniden eski durumuna getirmenin ise çok zor olduğuna dikkat çeken Sarı, şunları söyledi:

?Yıllar önce Haliç, acımasızca kirletildi. Daha sonra göreve gelen İstanbul Belediye Başkanı Bedrettin Dalan´ın, ?Haliç´i, yeniden gözlerimin rengine getireceğim´ hedefini gerçekleştirmesi neredeyse 30 yıl sürdü. İşte İzmit Körfezi´nin durumu ortada. Şimdi sıra Erdek Körfezi´ne mi geldi??

Bandırma ile Erdek´in, birbirini bütünleyen iki ilçe olduğunu vurgulayan Erdek Ticaret Odası Başkanı Özlem Sarı, ?Keşke Bandırma il olsa, Erdek´e büyük yararı bulunur? diye konuştu.

Erdek turizminin en aktif bölgesi olan Çuğra´da, eski yıllarda hizmet veren Şeker, Polis, PTT ve Orman kamplarının yıllardır kapalı olmasının ilçe turizmi için önemli kayıp yarattığına işaret eden Sarı, ?Bu kampların ne olacağı belirsizliğine bir an önce son verilmeli? dedi.

Erdek´e bağlı Düzler Mahallesi´nin tamamının sit alanı ilan edilmesinin burada yaşayan vatandaşları mağdur ettiğini belirten Sarı, şu değerlendirmede bulundu:

?Her yerin sit alanı olması doğru değil. Bu nedenle Düzler´de yaşayanlar, en küçük bir yapı bile inşa edemiyor. Bu mahalledeki binalar, 18 imar planı uygulamasının ardından, belediye tarafından tescil edilebilir. Ancak, hâlen bu mahallenin 18 uygulaması yok.?

Sarı, 15 Nisan´da, Ticaret Odası olarak Erdekli turizm işletmecileri ile bir toplantı düzenleyeceklerini sözlerine ekledi. Önder BALIKÇI

/resimler/2016-4/8/1239402847598.jpg

 



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli