Erdek'te 10-16 Mayıs Engelliler haftası

Erdek

Erdek'te 10-16 Mayıs Engelliler gününe büyük katılım oldu.

10-16 Mayıs Engelliler günü için bir araya gelen Erdek'li engelliler Cumhuriyet alanında gerçekleşen program ile Dünya Engelliler gününü kutladılar.

Cumhuriyet alanındaki program anıt'a çelenklerin sunumu, ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenmesi ile devam etti.

10-16 Mayıs Dünya Engelliler günü etkinliklerine Kaymakam A. Atakan Atasoy, Erdek Deniz Üs ve Garnizon Komutanı, Dz. Alb. Ertan Engerek, Belediye Başkanı Burhan Karışık, Ticaret Odası Başkanı Turhan Gün, Esnaf Odası Başkanı Vahit Kocabıyık, Başhekim Dr. Yalçın Düker, İlçe Emniyet Müdürü Serkan İnceöz, İlçe Jandarma komutanı J. Yzb. H. İbrahim İlanku, Gençlik hizmetleri ilçe müdürü Salman Koçu, Tarım ilçe müdürü Dilek Işıktaş katıldılar.

10-16 Mayıs Engelliler Haftası Erdek'te etkinliklerle kutlandı. Saat 14.00'te Cumhuriyet Meydanı'nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program Erdek Engelli ve Engelli Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Meliha Söğüt'ün konuşması ile devam etti. 

Söğüt, "Tohumun toprağın bağrına, engelli birey de topluma emanet olduğu bir dünyada sevgi, dayanışma ve empati ile engelsiz bir yaşamı hep birlikte inşa edeceğimiz. Birbirimizi anladığımız her an, bir engeli daha yıkar ve yaşamı herkes için huzurlu kılarız. Bugün farkındalık günü, kutlama değil engellilerin yaşadığı sorunları farkında olmamız gerekiyor. 

Erdek Engelliler ve Engelli Aileleri Dayanışma Derneği olarak 2018 yılında kurulma kararı aldığımızda 7 kurucu üye ile birlikte öyle amatör bir ruhla yola çıktık ki birimiz ayak, birimiz kol, birimiz beyin, birimiz beyin olduk. Tıpkı bir vücudun parçaları gibi. Önce ihtiyaçlar çerçevesinde başladık çalışmalarımıza, evet Erdek'te özel birey popülasyonu vardı fakat görünür değillerdi.

 Küçük yaş grubu örgün eğitimde okullarda eğitim alabiliyordu fakat oradan mezun olan çocuklarımız ya evlere kapanmışlardı, ya da dışarda amaçsızca geziyorlardı. İşte buradan yola çıkarak Önce Halk Eğitim Merkezi'nden destek aldık ve bu çocuklarımızı bir çatı altına toplayarak tüketen değil üreten toplumun içinde olduklarını kanıtlamalarını sağladık. 

Yarım adamızda bulunan bize ihtiyacı olan tüm özel bireylerimize elimizden geldiğince destek olmaya çalıştık. Ve biz şunuda çok iyi biliyoruz ki 2018'den günümüze kadar ilçemizde bulunan tüm kurum amirlerimiz, Erdek halkı ve esnafımızdan aldığımız destekler sayesinde ayakta kaldık ve çalışmalarımıza devam ettik. 

Kimse bizleri kapısından çevirmedi, çünkü onlarda biliyorlardı ki Amacımız tek, haykırışımız tek, engeller paylaştıkça azalır. Bugün burada bu meydanda sesimizi biraz daha duyurabiliyorsak yine sizlerin desteği, çocuklarımın azmi, öğretmenlerimin çabaları, ve dernek üyelerimin bana ve ekibime güvenleri sayesinde, iyi ki varsınız, iyi ki yanımızdasınız. Biz büyüyen bir aileyiz." dedi.


Ardından konuşan Halk Eğitim Müdürü Mehmet Ali Büyüktaş, "Bugün aramızda başarıyı hepimizin gururu kardeşlerimiz bulunmaktadır. Hayatın tüm alanlarında sporda, sanatta, edebiyatta, eğitimde, sivil toplumdan, iş dünyasından tüm zorlukları aşarak sergiledikleri mücadeleyle takdire şayandırlar. Engelleri aşmanın azim ve kararlılık gerektirdiğinin en güzel örneklerini bizlere verdikleri için ilham kaynağı olmuşlardır. 

Sayın Erdek Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'müzden bu kursiyerlerine yönelik çeşitli ürün yapma, ev yapımı sabun üretimi, atık kağıt ve muhtelif ambalajdan aksesuar yapımı, takı yapma, portatif turistik hediyelik eşya yapma kurslarımız 2018 yılından itibaren başlamış ve devam etmektedir." diyerek kursiyer olan özel bireylerin isimlerini saydı.
Konuşmaların ardından program özel bireylerin zeybek ve halk oyunu gösterileri, şiir okumaları ve şarkılar söylemeleri ile devam etti. Programda çalan müziklerle birlikte Belediye Başkanı Burhan Karışık, kurum amirleri ve vatandaşlar özel bireylerle oyun havası oynadı.
Program bitişinde ise protokol üyeleri ile vatandaşlar açılan stantta özel bireylerin yaptıkları ürünleri satın alarak derneğe katkıda bulundular. 



Anahtar Kelimeler: Erdek' - Mayıs Engelliler haftası
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı