Erdek'te 19 Mayıs

Erdek

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Erdek'te de coşkuyla kutlandı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Erdek'te de coşkuyla kutlandı.
İlk tören saat 10.00'da Erdek Cumhuriyet Meydanı'nda yapıldı. İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Salman Koçu'nun Atatürk Anıtı'na İlçe ve Gençlik Spor Müdürlüğü çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Ardından ilk tören burada sona erdi.


İkinci tören saat 10.30'da hava muhalefetinden dolayı ilçemiz Kapalı Spor Salonu'nda yapıldı. Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy'un bayram kutlamasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Ardından İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Salman Koçu günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Koçu, "Bugün Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde başlayan kurtuluş mücadelemizin ilk adımının atıldığı gün olan 19 Mayıs'ın 104. yıldönümü. Büyük bir anlam ve öneme sahip olan bugün de hepinizi en içten saygı ve sevgilerimle selamlıyorum Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs milli duyguları içerisinde Samsun'da attığı büyük adım Türk milletinin bağımsızlığını kazanmada ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu yolunda atılmış en önemli adımdır. İşte bu yüzden Türk milletinin vatanı ve değerleri için verdiği onurlu mücadelenin adı olan 19 Mayıs'ın yıl dönümüne ulaşmanın mutluluk ve heyecanını yürekten üstlenmekteyiz Sevgili gençler, 19 Mayıs gençlik, gençlik ise gelecek demektir. Türk genci cumhuriyetin yılmaz bekçisi bugün ve yarınların en büyük güvencesidir. Binlerce şehit vererek sıkıntı içinde büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak en başta gelen görev ve sorumluluk olmalıdır. Unutmayınız ki sizler Atatürk'ün eserlerinin temel taşısınız. Her 19 Mayıs'ın Samsun'dan elden ele Ankara'ya koşturan bayrağımız rengini siz asil Türk evladının damarlarındaki asil kandan almaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınızı tebrik ediyor, Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum." dedi.


Koçu'nun konuşmasının ardından program Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'nin okunması, Ata'nın Gençliğe Cevabı'nın okunması, şiirlerin okunması, halk oyunu gösterisi, özel bireylerin halk oyunu gösterisi, modern dans gösterisi, sportif faaliyet gösterisi ile devam edip final gösterisi ile sona erdi.  Oğulcan BÖLÜKBAŞI-ERDEK



Anahtar Kelimeler: Erdek' Mayıs
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı