Erdek'te 23 Nisan kutlamaları

Erdek

Erdek Cumhuriyet alanında başlayan resmi tören, 18 Eylül stadyumunda gösteri programı ile devam etti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yurdun dört bir köşesinde olduğu gibi Erdek'te de Cumhuriyet alanında hazırlanan resmi tören İlçe Milli Eğitim Müdürü Erbil Camgöz'ün anıt'a çelenk sunumu ile başladı.

Okullardan katılan temsili öğrencilerin yanı sıra Belediye Başkanı Burhan Karışık

 Garnizon Komutanı Deniz Albay Ertan Ergenek, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları hazır bulunduğu tören saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunması ardından çelenk sunum töreni sona erdi.

Saat 10.45 te ise Başta Erdek Kaymakamlığı olmak üzere, Belediye Başkanlığı ve  Garnizon Komutanlığına ellerinde birer buket çiçek ile gelen öğrenciler sembolik olarak oturdukları makam koltuklarında beklentilerini gündeme getirdiler.

SEMBOLİK KAYMAKAM ERDEM KIZILLAR MAKAMDA

Erdek Kaymakamlığına gelen Atatrük ilkokulu 3. sınıf öğrencisi Erdem Kızıllar, Kaymakam Atakan Atasoy'dan aldığı makamda telefon ile Belediye Başkanlığı makamını arayarak taleplerini iletti.

Sembolik Kaymakam Erdem Kızıllar, Bozuk yollar, düzensiz kaldırımlar, okul bahçelerinde yetarsiz olan oyun alanları, spor alanları, bakımlı düzenli çocuk parkları ve en önemlisi sokak hayvanları ile ilgili beklentilerini anlattı.

Megafonu dışarıya verilen telefon görüşmesinde, Başkanlık Makamına oturan sembolik başkan'da sembolik Kaymakam'ın talimatlarını almasından sonra taleplerin en kısa zamanda yerine getirileceğini söyledi.

Erdek Kaymakamı Atakan Atasoy, sembolik Kaymakam Erdem Kızıklar'ın okulunda 6 tane 4 sınıf rakibine karşı 3 sınıf öğrencisi olarak okul başkanlığını kazandığını, bununla birlikte Zeka oyunları yarışmalarında önce Erdek birincisi, ardından Balıkesir 2. olduğunu söyledi.

Kızıllar, kendine olan özgüven ile hareket ederek bu dereceleri elde ettiğini, büyüdüğünde ise önce futbolcu, ardından Kaymakam olmak istediğini açıkladı.

Erdek Kaymakamı Atakan Atasoy, sembolik Kaymakam Kızıllar'ın istek ve taleplerinin çok yerinde ve Erdek halkının beklentileri olduğunu vurguluyarak, bunları bizzat notuna aldığını, özellikle sokak hayvanları konusunda ayakları yere basan ciddi bir uygulama içinde olunacağını açıkladı.

Atasoy, sokak hayvanları için tespit edilecek yerlere konan yemliklerle, hem sokak hayvanları kendi bölgelerinde yaşamları sağlanmış olacak, hemde onları yemlemek isteyen vatandaşların belirsiz yerlere yem bırakarak olumsuz çevre kirliliği yaratmamış olacaklarını ifade etti.

Erdek Kaymakamlığındaki program daha sonra sembolik kaymakam Erdem Kızıllar'ın ödüllerle taltif edilmesi ile son buldu.

23 NİSAN ETKİNLİKLERİ 18 EYLÜL STADINA TAŞINDI

Erdek'te hazırlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 102. yılı Cumhuriyet alanındaki çelenk sunumu ardından 18 Eylül stadına taşındı.

İlk öğretim okullarının yerlerini aldığı 18 Eylül stadı aileler tarafından da büyük ilgi gördü.

Cumartesi pazarı yönünde bulunan 3 bölümlü tribünler, stadın çevresi hınca hınç doldu.  

18 Eylül Stadından saygı duruşu ve istiklal marşımızın gür bir şekilde okunması ardından Kaykamakam Atakan Atasoy, Belediye Başkanı burhan Karışık, Garnizon komutanı Dnz. Alb. Ertan Engerek öğrencilerin ve Erdek halkının bayramını kutladı. 

Törenda daha sonra Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürü Erbil Camgöz, güne hitap eden heyecanlı konuşması ile büyük alkış topladı.

Erdek'teki tören daha sonra okullar tarafından hazırlanan gösteriler ile devam edip, sonuçta yıl içinde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin ödülleri protokol tarafından verildi. 



Anahtar Kelimeler: Erdek' Nisan kutlamaları
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false
  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı