Erdek'te 23 Nisan Kutlamaları

Erdek

Erdek'te 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk bayramı coşkuluyla kutlandı.

Türkiye Cumhuriyeti ilk meclisinin açıldığı 23 Nisan 1920'den 103 yıl sonra günümüze uzanan kutlamaları yurdun dört bir tarafında olduğu gibi Erdek'te de coşkuyla kutlandı.

Sabah saat 10.oo da Erdek Cumhuriyet  alanında İlçe Milli Eğitim Müdürü Şafak Turan tarafından anıt'a çelenk konması saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile noktalanan tören, daha sonra günü anlamına atfen iki öğrencinin Kaymakamlık ve Belediye Başkanlıklarında makamları devir alarak verdikleri mesajlar güne damgasını vurdu.

Erdek Kaymakamlığını devir alan Atatürk ilk okulu 3 F sınıfı öğrencisi ve okul öğrenci başkanı olan Dila Kızılörenli, günün özelliğine uygun olarak sabah evinden makam otosu ile alınarak Kaymakamlığa getirildi.

Erdek Hükümet Konağı önünde Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy, Milli Eğitim İlçe Müdürü Şafak Turan ve Kaymakamlık yazı işleri müdürü İsmail Tüfek, Atatürk ilkokulu Müdürü Atilla Gürbüz tarafından karşılandı.

Ardından geçilen Kaymakamlık makamında Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy makamı günün Kaymakamı Dila Kızılörenli'ye bıraktı.

23 Nisan'ın sembol Kaymakamı Dila Kızılörenli kendisinden beklenmeyen bir özgüven ile oturduğu koltukta Erdek adına beklentilerini önce Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy'a ardından makam santralinden Belediye Başkanlığı makamını bağlatarak Başkanlık makamına taleplerini iletti.

23 Nisan Kaymakamı Dila Kızılörenli, Belediye Başkanlığından kent temizliği, yürünebilir nitelikte tretuvarlar, sokak hayvanlarına sahip çıkılmasını istedi. Kızılören ardından İlçe Emniyet müdürlüğünü arayarak kentteki trafik sorunun çözümü noktasında beklentilerini aktardı.

Kızılörenli, Erdek'te araçlar tarafından işgal edilen yaya kaldırımlarının bir an önce temizlenerek ebeveynlerin rahatça çocuk arabalarını sürebileceği tretuvarlara kavuşturulmasını istedi.

 23 Nisan etkinlikleri daha sonra 18 Eylül stadından devam etti. Dolu dolu bir program kapsamında coşkuyla kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk bayramı yaklaşık saat 13.oo.dek sürdü.



Anahtar Kelimeler: Erdek' Nisan Kutlamaları
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı