Erdek'te 23 Nisan kutlaması

Erdek

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Erdek'te pandemi ve sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle sade bir törenle kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Erdek'te pandemi ve sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle sade bir törenle kutlandı.

Törene Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy, Garnizon Komutanı Dz. Alb. Ömer Karakaş, Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı, Milli Eğitim Müdürü Erbil Camgöz, daire amirleri ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Saat 09.00'da ilçemiz Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtına İlçe Milli Eğitim Müdürü Erbil Camgöz tarafından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti. Ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Erbil Camgöz günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Camgöz konuşmasında, "TBMM'nin kuruluşunun 101. yıl dönümüne kavuşmanın gururunu yaşadığımız bu anlamlı günde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilen ilk ve tek çocuk bayramı olan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nız kutlu olsun. İstiklal Harbimizin başkomutanı, ilk meclis başkanı, cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile birlikte tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum. Bundan 101 yıl önce Ankara'da dualarla, tekbirlerle, salat-ı şeriflerle açılan meclisimiz vatanımızın işgal edildiği bir dönemde milletimizin ve devletimizin hürriyet mücadelemizin merkezi olmuştur. Yüzlerce yıldır binlerce şehit vererek ve büyük mücadelelerle kazandığımız elimizde tuttuğumuz bu topraklar atalarımızın bize mirası değil siz geleceğimiz olan çocukların emanetidir. Bu kutsal emaneti korumak ve kollamak için gerekirse bizler de aynı mücadeleyi vereceğiz ve sizler de aynı mücadeleyi vereceksiniz." dedi. Pandemi dolayısıyla 23 Nisan'ı çocuklar olmadan kutlandığını belirten Camgöz, çocukları okullarda yüz yüze eğitimlerde görmek istediklerini söyleyerek bunun ancak kurallara uyulması halinde olabileceğini de ekledi. 

Konuşmanın ardından Atatürk İlkokulu'ndan iki öğrenci 23 Nisan konulu şiirlerini okudu. Şiirlerin okunmasının ardından ödül törenine geçildi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında "Çocuklar Barış İçin Çiziyor" konulu resim yarışmasında 1. olan Atatürk İlkokulu Anasınıfı öğrencisi Miraç Alp Yavuz'a ödülünü Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy verdi. "Çocuklar Barış İçin Çiziyor" konulu resim yarışmasında 1. olan Atatürk İlkokulu 1. sınıf öğrencisi Beren Keskin'e ödülünü Garnizon Komutanı Dz. Alb. Ömer Karakaş verdi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen kompozisyon yarışmasında 1. olan 18 Eylül Ortaokulu öğrencisi Deniz Tuna'ya ve şiir yarışmasında 1. olan Ahmed Vehbi Çıkrıkçıoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi 7. sınıf öğrencisi Hamza Tuğrul Bulut'a ödüllerini Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı verdi. 18 Eylül Ortaokulu öğrencisi Deniz Kurtoğlu'na ise ödülünü Erbil Camgöz verdi.

Ödül töreninin ardından Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören sona erdi. Tören 10.30'da dijital ortamda devam etti. Oğulcan BÖLÜKBAŞI-ERDEK



Anahtar Kelimeler: Erdek' Nisan kutlaması
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı