Erdek'te, 24 Kasım Öğretmenler Günü

Erdek

Erdek'te 24 Kasım Öğretmenler Günü bir dizi programla kutlandı.

Erdek'te 24 Kasım Öğretmenler Günü bir dizi programla kutlandı.

İlk tören saat 09.00'da Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başladı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti. Ardından Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürü Erbil Camgöz günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. 

Camgöz, "24 Kasım, Millet Mektepleri'nin açılışı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 24 Kasım 1928 tarihinde “Başöğretmen" sıfatı alması vesilesiyle, 1981 yılından beri "Öğretmenler Günü" olarak kutlanmaktadır. Atatürk, eğitimi bir milletin en önemli unsuru olarak görmüş ve "Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmendir, insan yetiştiren, onları yüksek medeniyet derecesine ulaştıran. Öğretmen, silahla, kurşunla değil, ilimle, irfanla milletlerin kurtarıcısıdır." demiştir. 

Öğretmenler Günü, siz değerli öğretmenlerimize olan sevgi ve saygımızı ifade etmenin yanı sıra, eğitimin ne kadar önemli olduğunu hatırlamamız için bir fırsattır. Sizler, her gün genç zihinleri şekillendiriyor, onlara bilgi ve değerler aşılayarak toplumun geleceğini inşa ediyorsunuz. İşimiz insan ve hata yapma lüksümüz yok. Bir insanı kurtarmanın, bir alemi kurtarmak kadar önemli olduğu çok iyi bilinmelidir. Öğretmenlik, insanlık tarihinin en önemli ve ölümsüz mesleğidir. Öğretmen, insanların kendi ayakları üzerinde durmasını sağlayan, yaşamları boyunca kendilerine gerekebilecek bilgileri kazanmalarına yardımcı olan ve topluma arkasını dönmeden toplumun sürekli önünde giden bir gönül eridir. 

Bundan dolayı da karşısına çıkabilecek zorluklar kendisini yıldırmayacaktır, yıldırmamalıdır. Her işi bilen, her işi yapan, bilgi deposu ve ayaklı kütüphane olmak yerine; bilgi kaynaklarını öğreten yönlendiren, değerlendirme alışkanlığı kazandıran bir kişidir, öğretmen. Öğretmenlik mesleği, her şeyden önce bir ideal, gaye ve bir hizmet mesleğidir. Toprak altına atılan bir tohumun, onlarca tohum verebilmesi için kendisini feda etmesi gibi, bir öğretmen de hayatını bu anlamlı ve şerefli meslek uğruna adayabilmelidir. Baş döndürücü bir gelişimin olduğu bir çağda yaşıyoruz. Bunun için öğretmenlerin kendilerini yenilemeleri, gelişmeleri yakından takip etmeleri gerekir. Öğretmen, hayatının her aşmasını planlamalıdır. Planı olmayanlar, başkalarının planına uymak zorunda kalırlar. 

Öğretmen yarını bir gün önceden yaşayan kişi olmalıdır. Eğitim tarihi gelişim sürecinde, ilk eğitim kurumlarının mabetler, ilk öğretmenlerin de peygamberler olduğunu söylemek mümkündür. Hz. Peygamber bu durumu "Ben bir öğretmen olarak gönderildim." sözleriyle ifade etmektedir. Bu söz bile mesleğimizin ne kadar kutsal olduğunu görmemiz için yeterlidir. Hz. Peygamber'in eğitim anlayışının, "öğrenebilir durumda olan herkese bilgi ulaştırma" ilkesine dayandığını söylemek mümkündür. 

Diğer bir deyişle Peygamber Efendimiz, sadece belli kesimlerdeki kişilere ya da belli yaş grubundaki kimselere değil tüm insanlığa eğitim hizmetinin ulaştırılmasını istemiştir. Dolayısıyla bizler sadece öğrenci yetiştirmekle kalmamalı aynı zamanda topluma da örnek olmalıyız. Sevgili öğrenciler, sizler ise bu eğitim sürecinin en önemli paydaşlarısınız. Öğretmenlerinizin size sunduğu fırsatları en iyi şekilde değerlendirmek, kendi geleceğinizi şekillendirmek sizin elinizdedir. Öğretmenlerinizin rehberliği, size yön gösterirken, siz de azim, çalışma ve özveriyle hedeflerinize ulaşabilirsiniz. Bu duygularla Tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlar, hayatları boyunca başarı, sağlık ve mutluluklar dilerim." dedi.

Camgöz'ün konuşmasının ardından tören sona erdi.

İkinci tören saat 14.00'te Erdek Anadolu Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Erdek Anadolu Lisesi Okul Müdürü Aslı Sertkaya'nın konuşması, tiyatro gösterisi, adaylığı kalkmış öğretmenin yemin töreni, emekli öğretmenlere hizmet şeref belgesi ve plaket takdimi ile devam edip ödül töreni ile sona erdi.  Oğulcan-Bölükbaşı Erdek



Anahtar Kelimeler: Erdek' Kasım Öğretmenler
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı