Erdek`te bir ilk daha

Erdek`te bir ilk daha

Uluslararası müsabakalara hazırlık niteliğindeki Zıpkınla balık avı Türkiye şampiyonası Erdek`te yapıldı.

Erdek`te ilk kez 2007 yılında yapılan ancak serisi gelmeyen Zıpkınla Balık Avı Türkiye Şampiyonası Erdek`te yapıldı.

2 si Tasnif dışı Bayan olmak üzere 15 Takım`da 61 Dalgıç`ın yarıştığı Su Altı Sporları Federasyonu 2014 Türkiye Su Altı Zıpkınla Balık avcılığı Türkiye finalini Bursa Alternatif Spor Kulübü kazandı.

Peru`da yapılacak Dünya Şampiyonasına hazırlık niteliğindeki Türkiye Finallerinde konuşan Türkiye Sualtı Sporları Federasyon Asbaşkanı Dr. Şahin Özen:

``Özellikle çok balık olan yeri tercih etmiyoruz.  Bizim amacımız çok balık vurdurtmayı tercih etmek değil, burada, en zor koşullarda avlanabilen bu işteki en ustayı, en maharetliyi seçebilmek.’’

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonunca düzenlenen ve Erdek ilçesinde dün başlayan "Zıpkınla Balık Avı Türkiye Şampiyonası sona erdi.İlk kez kadın sporcularında katıldığı şampiyonada, 16 kulüpten 64 sporcu, mücadele etti.

Sporcular, derinliği 3 ila 40 metre arasındaki koylarda yaklaşık 6 saat avlandıktan sonra  ardından sporculara ait balıklar Erdek Cumhuriyet Meydanı`na getirilerek burada tartım ve puanlama işlemine tabi tutuldu. Yapılan hesaplamaların ardından Bursa Alternatif Spor Kulübü birinci olurken, Ankara Polis Akademisi ikinci, Aydın Yenihisar Spor Kulübü ise üçüncü oldu. Yarışma jürisi tarafından yapılan değerlendirmeler sonrasında bireysel kategoride ise Ferit Çalıkuşu birinci, Mert Elibol ikinci, Hakan ise üçüncü oldu. Yarışma esnasında İzmir Demirspor takımı dalgıcı Serkan Dalkılıç tarafından avlanan 43 kilo 240 gram ağırlığındaki orkinos balığı ise ilgi odağı oldu.

Organizasyon kapsamında ilk kez kadın sporcular da yarıştı. Ferdi olarak mücadele eden iki sporcu, erkek rakiplerini geçmeye çalıştı.

Federasyon Asbaşkanı Dr. Şahin Özen, yaptığı açıklamada, zıpkınla balık avcılığı sporuna ilginin her geçen gün arttığını söyledi.

Bu sporla insanların etik kurallar çerçevesinde avlanmasını sağladıklarını anlatan Özen, şöyle konuştu: ‘’Burada sığda da avlanan balıklar olduğu gibi 30-40 metrede de avlanan balıklar da var. Bu sporcunun av yeteneği kadar. Fiziki kondisyonu ile avlanacağı sahayı seçmesi konusunda önemli bir veridir. Özellikle çok balık olan yeri tercih etmiyoruz.  Bizim amacımız çok balık vurdurtmayı tercih etmek değil, burada, en zor koşullarda avlanabilen bu işteki en ustayı, en maharetliyi seçebilmek. Bu konuda da özen gösterdiğimizi belirtmek isterim. Geçtiğimiz yıllarda Avrupa Şampiyonası`nda 4`üncülük elde ettik. Bundan sonraki hedefimiz ise altın madalya almak. Erdek`teki yarışma sonunda ilk 8`e girecek sporcular, milli takım kampına davet edilecek. Seçilen sporcular ise milli takıma alınarak ekim ayında Peru`da yapılacak Dünya Şampiyonası`nda ülkemizi temsil edecek. Buraya Avrupa`daki tüm ülkeler katılıyor. Ülkemizi yurt dışında bu tür yarışmalarda onur ve başarıyla temsil etmekteyiz."

Özen, Peru`daki şampiyona öncesi hazırlık kampının da Erdek`te yapılmasının planlandığını sözlerine ekledi. 

 Erdek`teki finalerin tasnifi sonrası madalya, teşekkür belgesi ve Şampiyonluk kupalarının dağıtılması gerçekleşti.

Tören`de Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız`ın yanı sıra Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan vekili,İlçe spor müdürü Erdem Eren,Federasyon Asbaşkanı Şahin Özen, Federasyon teknik grup Başkanı Ahmet Cumhur Sakız`ın yanı sıra 30 dolayında federasyon görevlisi hazır bulundu.



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli