Erdek’te cankurtaran kursu

Erdek’te cankurtaran kursu

Erdek Ticaret Odasınca gerçekleştirilen Organizasyon'da, Türkiye Cumhuriyeti Su altı sporları federasyonu eğitim veriyor.

Erdek Ticaret Odası’nın(ETO) girişimiyle Erdek’te cankurtaran kursu başlatıldı. Türkiye Su Sporları Federasyonu tarafından, Osmanlı Cafe önünde verilecek olan 5 günlük kurs için denize kıyısı ve havuzu olan turistik işletmelerde cankurtaran olarak görev yapacak kişiler katılıyor. Bu konuda 50 işletmenin talebi bulunduğu, bunların sayısının 40’a indirildiği, Su Altı Federasyonu’ndan 3 eğitmen ve bir asistanın görev yapacağı belirtildi.

Kursun başlama töreninde konuşan Erdek Ticaret Odası Başkanı F. Özlem Sarı, cankurtaran uygulamasının Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerince denetleneceğine dikkati çekerek şunları söyledi:

“Erdek’te, sadece Çuğra bölgesinin 6 kilometrelik sahili var. Bu yıldan başlamak üzere artık boğulma nedeniyle zayiat vermememiz için işletmelerin cankurtaran bulundurması çok önemli. Bu uygulama yıllardır Avrupa ülkelerinde var. Tabii bu yıl, Erdek turizmcileri açısından da çok zor geçecek. Çünkü değişen yönetmeliğe göre Erdek’teki tüm turizm işletmecileri artık Turizm Bakanlığı’na bağlandı. Artık belediyenin denetiminde işletme olmayacak. Bu değişiklik de, turistik işletmelere puantaj sistemini getirecek. Yani temmuz ayında turizm işletmecilerini zor bir dönem bekliyor.”   ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Erdek’ cankurtaran kursu
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli