Erdek’te çevre imeceye emanet

Erdek’te çevre imeceye emanet

Erdekliler bir an önce sezona geçmek için yoğun süpürge mesaisinde

Altyapı çalışmaları nedeni ile önce çamur, ardından toz toprak içinde kalan konutların bir an önce hayata dönmesi adına başlatılan çalışmalara vatandaşta destek oluyor.

Su, Kanalizasyon, doğalgaz ve bazı caddelerde süre gelen internet hatları nedeni ile kazılmadık yer kalmayan Erdek’te gerek yerel belediye, gerekse Büyükşehir mevsim koşullarını kullanarak yoğun bir çaba içinde genel temizlik faaliyetini gerçekleştiriyor.

5 günlük Bayram tatilini 9 güne taşıyan birçok yazlıkçının dönüş yaptığı Erdek’te parke ve asfalt çalışması ardından temizlenip yıkanmak istenen caddelerdeki yoğun parklaşmalar temizlik çalışmalarını olumsuz etkiliyor.

Hal böyle olunca bir an önce temiz sokak ve caddelere sahip olmak isteyen Erdekliler, “Her şey devletten beklenmez.” Anlayışından hareket ile ellerine aldıkları süpürge faraş ile işyerleri, önlerindeki temizlik çalışmalarına son dokunuşlara başladılar.

Erdek General Halit Paşa Mahallesi Memduh Arslan Caddesi ile Muhtar Ahmet Süzgün caddelerine bakan işyeri KAFKAS İNŞAAT işyeri önünde elinden süpürge faraş’ı bırakmayan siyaset ve spor dünyasının önde gelen isimlerinden Mehmet Arslan, “Biz atalarımızdan böyle gördük, geçmişte analarımız evlerimizin önünü süpürür tertemiz sokaklarda akşam saatlerinde sokak sohbetleri yaparlardı. Şimdilerde bu gelenekler unutuldu, her şey devletten bekleniyor, böyle bir dünya yok… Her anlamda zor günler yaşıyoruz, yerel belediyemizin olanakları belli, Erdek’te yaz-kış nüfusu esnek Belediyelerin imkânı belli, Belediyeyi beklemek yerine kendi kapımızın önünü süpürerek yaz sezonunda Erdek’e gelecek tatilcileri güleryüz ve temiz bir kent ile karşılamalıyız. Sürekli ağlanmak, sürekli şikâyetçi olmak bizi ve kentimizi bir yere götürmez, kent olarak bir yerlere ulaşmak, üretimde ve turizmde marka kent olmak istiyorsak Erdekli ruhu ile davranıp kendi örf ve ananelerimizdeki fabrika ayarlarımıza dönmemiz gerek.” Dedi.

Eski Erdekspor Başkanı, 2002-2007 dönem Balıkesir İlgenel Meclisi üyesi iş adamı Mehmet Arslan, ayrıca bu alışkanlıkların yeniden kazanımı için yerel belediyenin ödüllü yarışmalar ile temiz ve çiçeklerle bezenmiş sokak yarışmaları düzenlemesi gerektiğine değindi.



Anahtar Kelimeler: Erdek’ çevre imeceye emanet
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı