Erdek`te, Cumhuriyet bayramı

Erdek`te, Cumhuriyet bayramı

Erdek`te, Cumhuriyetin 90.yılı kutlama programı çelenklerin sunulması ardından akşam ise fener alayı düzenlendi.

Erdek`te, Cumhuriyetin 90.Yılı coşku ile kutlanıyor

Cumhuriyet Bayramının 90.yılı kutlama programı Cumhuriyet meydanında düzenlenen çelenk sunma programı ile gerçekleşti.

Törene Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, Belediye Başkan Vekili Sabri Çağlar, Garnizon Komutanı Dz. Kur. Alb. Ferhat BAĞLARLIOĞLU, Cumhuriyet Başsavcısı Ertan Çubukçu, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri, vatandaşlar, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Nerime Yüksel Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Niyazi Önal günün anlam ve önemini belirttiği konuşmasında; Hepimiz Cumhuriyetin tamamını az çok biliriz. Kısaca ``Halkın kendi kendisini yönetmesidir “ der geçeriz. Oysa Cumhuriyet bu kısa tanımdan ibaret değildir. İçerisinde koskaca bir tarihi barındıran ve o tarihin içinde yaşanmış olan, çile dolu yılların yoğurduğu, kazanımın aslında en açık ifadesidir. Bugün, hepimiz özgürce dilediğimiz gibi yaşamakta, istediğimiz gibi giyinmekte, canımızın istediği her yere gitmekte ve bu yaptıklarımızdan dolayı da bir başkasından izin almamaktayız.``

``Bu yaptıklarımızın, bir bedelin sonunda elde edilmiş şeyler olduğunu ne yazık ki hiç ama hiç aklımıza getirmeyiz. Atatürk’ün 1919 da başlattığı Kurtuluş Savaşımızda milletimizin çektiği acıları ve bu acılar neticesinde ilk kez 1923 yılında ilan edilen Cumhuriyetimizin değerini her zamankinden daha iyi bilmeliyiz. İnsanlık onuruna en çok yakışan, eşitlik ilkesi ile ayrımcılığa son veren Cumhuriyetin kıymetini daha iyi bileceğiz ki bir daha bu çile dolu yıllara geri dönmeyelim. İşte o zaman özgürce yaşadığımız bu topraklar için atalarımıza olan şükran borcumuzu ödemiş ve gelecek nesillere de temelleri sağlam bir Cumhuriyet bırakmış oluruz. Unutmayalım ki, Cumhuriyet bize, bizde Cumhuriyet muhtacız.`` dedi.

Cumhuriyetin 90. yıl kutlama törenleri Cumhuriyet alanındaki çelenk sunumu ile noktalanırken akşamda ADD`nin düznlediği fener alayı yapıldı.



Anahtar Kelimeler:
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli