Erdek`te doluluk oranı düştü.

Erdek`te doluluk oranı düştü.

Ramazan ayı dolayısıyla Erdek`teki turistik tesislerin doluluk oranının yüzde 50`ye geriledi.

                                       Erdek video Kamera rsberyan                   

Ramazan ayı dolayısıyla Erdek`teki turistik tesislerin doluluk oranının yüzde 50`ye gerilediği bildirildi.

Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, yaptığı açıklamada, ilçelerine gelecek yerli ve yabancı turistlerin huzurlu bir tatil geçirmeleri için her türlü tedbirin alındığını söyledi.

Meydana gelebilecek olası hırsızlık olaylarına karşı motorize ekiplerin sayısını artırdıklarını ifade eden Kaygısız, "Ayrıca vatandaşlarımızın denize daha rahat girebilmeleri için sahil bandındaki şezlong uygulamasına son verdik. Bundan böyle oteller dışında hiç kimse sahil bandına şezlong koyamayacak veya kiralayamayacak" dedi.

Kaygısız, Ramazan ayı dolayısıyla turistik tesislerdeki doluluk oranının yüzde 50 civarında olduğunu belirterek, oruç ayının bitimiyle ilçedeki tesislerin doluluk oranının yüzde 100`e ulaşmasının beklendiğini kaydetti.

Türkiye`nin ilk ada müzesi olan Zeytinliada`yı bu sezon ziyarete açmayı planladıklarını vurgulayan Kaygısız, bununla ilgili çalışmalarda sona gelindiğini anlattı.

Zeytinliada`nın turizme açılmasıyla ilçede 45 gün olan turizm sezonunun yıla yayılacağını ifade eden Kaygısız, "Ayrıca Kapıdağ Yarımadasında bulunan Kirazlı Manastırı da Erdek`te din turizminin gelişmesine önemli katkılar sağlayacaktır. Bandırma Müze Müdürlüğü, mülkiyeti Bandırma Orman İşletme Müdürlüğüne ait Kirazlı Manastırı`nın restore edilmesi amacıyla kendilerine devir edilmesini talep etti. Bu konuyla ilgili çalışmalar devam ediyor" diye konuştu.



  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı