Erdek'te Filistin açıklaması

Erdek

Erdek'te Filistin'de şehit olan Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı ve basın açıklaması yapıldı.

Erdek'te Filistin'de şehit olan Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı ve basın açıklaması yapıldı.

Filistin-İsrail Savaşı'nda hayatını kaybeden Filistinli Müslümanlar için ilk olarak Cuma namazı sonrası Hacı Ömer Çarşı Cami'nde gıyabi cenaze namazı kılındı. Saat 14.30'da ise Cumhuriyet Meydanı'nda Ensar Vakfı, Diyanet Sen ve Kızılay Erdek İlçe Başkanlıklarının ortak düzenlediği basın açıklaması yapıldı.

Tüm sivil toplum kuruluşları adına konuşma yapan Ensar Vakfı Erdek İlçe Başkanı Tolga Ünal, "Selam olsun, Allah'a verdiği söze sadık kalanlara!

Selam olsun, bir volkan olup işgale karşı duranlara.

Selam olsun, Kudüs'e, Ramallah'a, El Halil'e!

Selam olsun, Gazze'ye, Nablus'a, Cenin'e!

Ve binler selam olsun, ümmetin onurunu kurtaran mücahitlere...

Kıymetli kardeşlerim, değerli basın mensupları;

Son yüzyılda işgal güçlerinin saldırısı sonucu binlerce Filistinli şehit edildi. Milyonlarca kadın eşini ve evlatlarını İsrail’in hukuksuz saldırıları sonucunda şehit verdi. Çiftçilerin ekinleri talan edildi. Netanyahu hükümetinin aldığı kararlar doğrultusunda Filistin'de Yahudi olmayan hiçbir sivile yaşam hakkı tanınmadı. Gazze'nin etrafına ördüğü yüksek duvarlar ile son yüzyılın en büyük açık hava hapishanesini inşa etti. İsrail’in ölmesinler ama yaşamasınlar da diye adlandırdığı ambargo neticesinde yarım milyondan fazla hasta yeterli sağlık hizmeti alamadığı için hayata gözlerini yumdu.

Emperyalist güçlerin verdiği askeri, mali ve diplomatik desteğin şımarttığı Siyonist işgal rejimi birleşmiş milletler kararlarına uymamakta ve uymayacağını da açıkça ifade etmektedir.

Artık yeter!

Bizler Davos'ta, Mavi Marmara'da ve sonrasında yaşanan tüm süreçte şunu net bir şekilde öğrendik; yeryüzünde bozgunculuk görevini üstlenmiş olan İsrail, hiçbir uyarıyı, kınamayı ve eleştiriyi dinlemedi. İsrail bürokrasinin, siyasetin, istikrarın ve barışın karşısında bir tutum sergiledi. İsrail her zaman kan, gözyaşı ve baruttan beslendi. 

Milli İrade Platformu ve Memur-Sen konfederasyonu olarak BM güvenlik konseyi ve BM kurulunu, İsrail'e yönelik aldığı kararları uygulamaya, genel uluslararası toplum ile insan hakları kurum ve kuruluşlarını işgalci rejimin saldırılarına karşı harekete geçmeye davet ediyoruz. Uluslararası hukuku ve BM kararlarını hiçe sayan, planlı bir soykırımı sistematik katliamlarla sürdüren Siyonist rejiminin, işlediği insanlık suçlarının ve işgalciliğinin hesabı medeni dünya tarafından mutlaka sorulmalıdır. 

Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılar durmalı, Filistin halkına yönelik işgal acilen kaldırılmalı, çok acil yardım koridoru kurularak temel ihtiyaçlar karşılanmalı, işgalci rejim şiddet ve katliamlara son vermelidir. Filistin halkının soykırıma karşı kendisini savunma hakkı meşrudur ve sorgulanamaz. 

Bu topraklara barışın gelmesinin, vahşetin bitmesinin, Filistin'in 75 yıllık acısının ve masumiyetinin sona ermesinin yegâne yolu Filistin'e saldırıların ve işgalin son bulması ve başkenti Kudüs olan tam bağımsız birleşik bir Filistin devletinin kurulmasıdır. Bizler Balıkesir Erdek Sivil Toplum

Kuruluşları olarak, Gazze'de yaşanan vahşet, yıkım ve soykırıma karşı dimdik durmayı, mazlumlara ses vermeyi, zulme karşı sesimizi yükseltmeyi insani bir sorumluluk ve görev addediyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, direnişi selamlıyoruz.” dedi. Oğulcan Bölükbaşı-Erdek



OSMAN VATANDAŞ
14.10.2023 15:34:47
Arapa dost olduğunuz kadar Türk'e dost olmadınız.

Anahtar Kelimeler: Erdek' Filistin açıklaması
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı