Erdek’te gıda denetimleri sürüyor

Erdek’te gıda denetimleri sürüyor

Fırıncılara yönelik WhatsApp hattı kuruldu

Tarım ve Hayvancılık Erdek İlçe Müdürlüğü, ilçedeki gıda denetimlerini sürdürüyor. Bu kapsamda, başta fırınlar olmak üzere gıda üreten kuruluşlar denetimden geçiriliyor. Fırınlardaki denetimler sırasında ekmeğin poşette satılması, satış sırasında bir kişinin ekmeği verirken, ikinci kişinin para alıp-verme işlemini gerçekleştirmesine dikkat ediliyor. Bu arada İlçe Tarım Müdürlüğü, iletişimi daha kolay sağlamak amacıyla kurum ile fırınlar arasında bir WhatsApp hattı oluşturdu. Kurum yetkilileri, bu hat aracılığıyla fırıncılardan isteklerini bildirip, vatandaşlardan gelen şikâyetleri gidermeleri için kendilerine bildiriyor.

MOR SOĞAN EKİMİ BİTTİ

Tarım ve Hayvancılık Erdek İlçe Müdürü Dilek Işıktaş, başta Ballıpınar olmak üzere Kapıdağ’ın köylerinde mor soğan fide ekiminin tamamlandığını belirtti. Işıktaş, “”balık soğanı” olarak da bilinen soğanın hasadının haziran ayında gerçekleşeceğini söyledi.

ZEYTİN SİNEĞİ MÜCADELESİ

Öte yandan, Erdek İlçe Tarım Müdürlüğü, “Zeytin Halkalı Leke” hastalığına karşı ilkbahar mücadelesinin de zamanının geldiğini duyurdu.

Müdürlükçe üreticilere yapılan açıklamada, “Zeytin Halkalı Leke hastalığına karşı ilkbahar mücadele zamanı gelmiştir. 18-19 Nisan sokağa çıkma yasağına uyarak, uygun iklim koşullarında zaman geçirmeden, ruhsatlı tarım ilaçlarını kullanarak mücadele yapmanız ilan olunur” denildi. ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Erdek’ denetimleri sürüyor
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli