Erdek`te hasat sürüyor

Erdek`te hasat sürüyor

Kaymakam İsmail Kaygısız hasat sezonu devam eden kooperatif çalışmalarını yerinde inceledi.





Erdek İlçesinin ekonomik olarak önemli gelir kaynağı olan zeytin ürününde 2012 yılı hasat sezonu hızla sürerken ilçe kaymakamı İsmail Kaygısız çalışmaları yerinde inceledi.


Erdek çiftçisinin zeytin ürününün hemen hemen tamamı olan Marmarabirlik Erdek Şubesinde, zeytin alım sezonunu sürüyor. 

Zeytin alım sezonunu açan Marmarabirlik Erdek Şubesi Yönetim Kurulunu ziyaret eden Kaymakam İsmail KAYGISIZ ve Belediye Başkanı Hüseyin AYSAN, zeytin alım çalışmalarını da yerinde görerek zeytin üreticisine bol ürünlü ve kazançlı bir hasat mevsimi olması temennisinde bulundular.


Marmarabirlik Erdek Şubesi Başkanı Hüseyin DURAK 2012 yılında yaklaşık 10 bin tonun üzerinde zeytin almayı hedefliyoruz. Bu yıl zeytin ağaçlarımızda ürünümüz bol. Zeytin üreticimizin ürün teslimi sırasında işlemlerin hızlı olması için yönetim olarak tedbirlerimizi aldık. Bugüne kadar 2.600 ton zeytin alımı gerçekleştirdik. Çiftçilerimize kazançlı bir yıl diliyorum” açıklamasında bulundu.

Erdek Kaymakamı İsmail KAYGISIZ ise Erdek İlçemizde 1 milyonun üzerinde zeytin ağacımız var. 2012 yılında zeytin rekoltesinin yüksek olmasını bekliyoruz. Marmarabirlik Kooperatifi üreticimiz için çok önemli. Zeytin üreticimiz kendi ürününü, üyesi olduğu kooperatifinde değerlendiriyor. 2012 yılı zeytin hasadımız başladı. Birçok bölgemizde zeytin ürünü daha yeni kararmaya başladı. Zeytin üreticimizin bol zeytin ürününde Türkiye ekonomisine katkıda bulunmasını ve iyi bir gelir elde etmesi diliyorum” temennisinde bulundu.

Marmarabirlik Kooperatifi bu yıl bir kilogramı 190 taneden oluşan  zeytini 6 liradan, 410 taneden oluşan zeytini ise 1.80 liradan alıyor.





Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false