Erdek’te ilginç proje

Erdek’te ilginç proje

Atıklardan yılbaşı ağacı ve kardan adam

Erdek Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü’nce, “farkındalık” amaçlı bir proje gerçekleştirildi.

Öznur Ak Alakuş’un müdürlüğündeki birimin personeli, gönüllü olarak uyguladığı proje doğrultusunda, evlerinde biriktirdikleri plastik, karton ve kompozit atıklarından yılbaşı ağacı, atık giysilerden ise kardan adam yaptılar.

Çevre Koruma Kontrol Müdiresi Öznur Ak Alakuş, geleceğimiz için geri dönüşüm kültürünün yaygınlaştırılması ve toplumda çöplerin ayrı toplanması alışkanlığını kazandırılmasının önem taşıdığını vurgulayarak, şunları söyledi:

“Bu amacımız doğrultusunda örnek ve özendirici olmak, farkındalık yaratmak amacıyla böyle bir projeyi gerçekleştirmeye karar verdik. Bunun için evlerimizde topladığımız plastik, karton ve kompozit atıklarından yılbaşı ağacı oluşturduk. Atık giysileri, çöp poşetlerine geçirip, kardan adam yaptık. Yılbaşı ağacımızı, atık çorap ve hediyelerin paket kağıtları süsledik. Yılbaşı ağacımızı yaparken, yumurta kutuları, kağıt havlu ruloları, su şişeleri, süt, sabun, deterjan ve maske kutuları ve evlerimizden çıkabilecek aklınıza gelebilecek her çeşit ambalaj atıklarını kullandık.”

Proje kapsamında, 2021 yılı için dileklerini kartonlara yazarak, atık askısına astıklarını dile getiren Alakuş, şöyle konuştu:

“Amacımız, atıkları kaynağından ayrı ayrı toplayarak, çevremizi ve doğamızı korumak, gelecekte çocuklarımıza temiz bir çevre bırakmaktır. Bireylere düşen en önemli görev, geri kazanılabilir atıkları, evlerimizde, işyerlerimizde, kaynağında, yani çıktığı yerde, ıslak çöpe karıştırmadan, ayrı biriktirmek ve bunları yerel yönetimlerce oluşturulan toplama sistemine vermektir.”

Çevre Koruma Kontrol Müdiresi Alakuş, Erdek Belediyesi olarak uyum içinde bir ekip çalışması yaptıklarını belirterek, “Erdek Belediyesi, atıkları ayrı ayrı değerlendirmek amacıyla bunları ‘Mavi’ ve ‘Gri’ konteynerlerde topluyor. Vatandaşlarımız, her geçen gün bu sisteme daha çok uyuyorlar” diye konuştu.

Atıkların bilinçli bir şekilde değerlendirilmesi konusunda, Erdek’teki okulların öğrencilerini bilgilendirme toplantılarına Covid-19 salgını nedeniyle ara vermek zorunda kaldıklarını bildiren Alakuş, “2021 yılı içinde, bu toplantılarımızı On-Line olarak uzaktan eğitimle gerçekleştirmeyi planlıyoruz” dedi. ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Erdek’ ilginç proje
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı