Erdek'te ilk adaylık açıklaması

Erdek

Kerem Kırgül: “Erdek Esnaf ve Sanatkârlar Odası seçiminde projeler yarışmalı”

2022 yılının şubat ayında yapılması beklenen Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanlığı için adaylığını açıklayan Kerem Kırgül, seçildiği takdirde yaşama geçirmek istediği projeleri hakkında bilgi verdi.

1978 yılında, Erdek’te dünyaya gelen, emlakçılık ve araba kiralama işiyle uğraşan Kırgül, şu değerlendirmede bulundu:

“Oda başkanlığı görevinin sorumluluk makamı olduğuna inanıyorum. Bu göreve gelen kişi, Erdek’in ve Erdek esnafının çıkarları doğrultusunda çok çalışmak zorundadır. İçinde bulunduğumuz pandemi ortamında Erdek esnafının durumu hiç de iç açıcı değil. Oda başkanlığına talip olan kişiler ve yönetim kurulları, bunun bilinci içinde projeler üretmek zorundadırlar. Oda seçimlerinde kişilerin değil, projelerin yarışması gerektiğine inanıyorum. Göreve seçildiğim takdirde öncelikle iki projeyi yaşama geçirmek istiyorum. Bunlardan biri kooperatifleşmedir. Göreve seçilirsem, Erdek esnafının kooperatifleşmesi için çalışacağım. Böyle bir kooperatif kurmayı başardığımız takdirde marketleşme ve çay bahçesi işletme hakkına da kavuşacağız. Diğer bir projem ise esnafları için bir internet ağı oluşturmaktır. Böylece Erdek esnafının çeşitli hizmetleri ve çalışmaları kolaylaşacaktır.”

Üç dönemden beri başkanlık koltuğunda oturan Mahmut Canbaz ve yönetim kurulunun, esnafın sorunlarının çözümü adına hiçbir çalışma yapmadığına işaret eden Kırgül, “Benim işim kişilerle değil. Mahmut Canbaz konusuna da kurumsal açıdan bakıyorum. Bu yönetim, esnaf adına ciddi hiçbir çalışma yapmadı. Odamızın başına artık genç ve dinamik bir ekibin gelmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi’nin bine yakın üyesi bulunduğunu belirten Kırgül, “Genel kurulumuz yaklaşırken başkan adaylarının sayısının çok olmasını demokrasinin güzelliği olarak düşünüyorum. Genel kurulda üyelerimizin başkan adaylarını projeleriyle değerlendireceklerine ve en iyi seçimi yapacaklarına inanıyorum. Diğer adaylara da başarılar diliyorum” diye konuştu. Önder BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Erdek' adaylık açıklaması
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli