Erdek'te ilk Cuma stat'ta

Erdek

Aylar sonra Stat'ta birlikte kılınan ilk Cuma'da sosyal mesafeye özen gösterildi.

Koronavirüs'lü günlerden haftalar sonra kontrollü günlere geçiş aşamasında bugün Cuma namazı için Cami avlularında buluşan cemaat, Camiye seccade ile geldi.

Erdek'te Belediye tarafından dezenfekte edilen camilerin avlusunda  kılınan Cuma namazında sosyal mesafeye özen gösterildi.

Erdek Piri Reis camii ile iç içe olan 18 Eylül stadı bugün bu amaçla kullanıldı. Erdek Piri Reis Camiinde haftalar sonra ilk Cuma için hazırlanan 18 Eylül futbol sahasında hem saflar, hemde sıralar daha önce ip şerit ile mesafe belirlemesi yapıldı. 

Erdek'te Cuma namazı kılmak üzere maskeli, abdesli ve seccade ile 18 Eylül stadına gelen vatandaşlar namaza için daha önce belirlenen sosyal mesafelerde durmalarına rağmen Cami imamı Mehmet Aydın tarafından bir kez daha uyarılarak namaz sonrası dağılımda da sosyal mesafeye özen gösterilmesi istendi.

Erdek 18 Eylül stadında kıbleye hazırlanan mihrap ve minber'in önünde saf tutan yaklaşık 300 kişilik cemaat pandemi süreci dolayısı ile Cuma'nın farzlarını eda etmeleri ardından, namazın sünnetinin evlerde kılınacağı açıklandı.

Piri reis Camii İmamı Ahmet aydın'ın gerek bugün kılınan Cuma namazı, gerekse pandemi sürecinde iyileşmeye didilen kontrollü günlerde camide kılınacak vakit namazları için gerekli uyarı ve ikazlarda bulunuldu. 

Erdek'teki kontrollü Cuma'da şehir merkezindeki camilerde'de cuma kıraat edildi.



Anahtar Kelimeler: Erdek' '
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli