Erdek'te ilk ve tek eğitim kursu NEPER, törenle açıldı.

Erdek

NEPER, Erdek’te Eğitime ivme katacak, öğrencilerine gelecek adına rota çizecek

Erdek ilçesinin ilk ve tek eğitim kursu NEPER, törenle açıldı.

Erdek Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’nün yanında açılan, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin kariyer planlamalarına yardımcı olmak amacıyla dil eğitimi, analitik düşünme ve meslek seçimi konularında eğitim rotası kurmak amacıyla hizmete giren NEPER’in açılışına Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, CHP Erdek İlçe Başkanı Hale Tuna, AK Parti Erdek İlçe Başkanı Musa Alioğlu ve Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Erdek İlçe Başkanı Murat Sever ve kalabalık bir topluluk katıldı.

NEPER Özel Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri A.Ş. bünyesinde hizmete giren eğitim kursunun açılış töreninde ilk konuşmayı şirketin yönetim kurulu başkanı İsmail Batmantaş yaptı.

Ardından, şirketin kurucusu Hatice Batmantaş, düşünce ve duygularını açıkladı. Batmantaş, “İnsanın yıllardır gözlerini kapatıp, hayalinde çizdiği bir şeyin, gözlerini açtığında hâlâ karşısında duruyor olması çok büyük bir mutluluk. Bu benim çocukluğumdan beri hayalimdi. Ne mutlu ki Rabbim bana hâlden ve hayalden anlayan bir eş verdi. Eşimle ortak hayalimiz oldu. Yine ne mutlu ki Rabbim bize hayallerimizi gerçeğe dönüştürmeyi nasip etti. Nasipten öte yol gitmez derler. Ve yine derler ki nasip, gayrete âşıktır. Gerçekten öyle. Çok gayret ettik, çok çalıştık. Kendi gelirlerimizle birikimimizi yaptık ve ekonominin tam anlamıyla çıldırdığı şu zorlu dönemde çok şükür, yüzde yüz kendi öz sermayemizle kursumuzu nihayete vardırdık ve bugün, buradayız” dedi.

EĞİTİMDE NİTELİK ÇOK ÖNEMLİ

Batmantaş, kurs hakkında şu bilgileri verdi:

“Eğitim şart ve her alanda olduğu gibi eğitimde de nitelik esas. Bizim eğitim sistemimizin merkezinde sınavlar var, hepinizin bildiği gibi. Sınavlarla dolu şu zorlu dünya hayatında LGS gibi, AYT, TYT, sonrasında ALES, KPSS gibi çok çeşitli sınavlar olduğunu biliyoruz. Ama araştıran, soruşturan, gelişime açık, bilimin ışığıyla ilerleyen bir kişinin her çeşit sınavın üstesinden geleceğine de inanıyoruz. O yüzden, ‘Yalnızca sınav odaklı değil, nitelik esaslı eğitim’ anlayışı ve ‘Hızla değişen dünyaya uyum sağlayabilen, ayaklarının üzerinde durabilen, sorumluluk sahibi, her anlamda kendini geliştirmiş, donanımlı ve nitelikli bireyler yetiştirmek’ misyonuyla yola çıktık. Yolumuz uzun. Çünkü eğitim, beşikten mezara dek süren uzun ve maceralı bir yol. İnsan da, yolda yürüdüğü insanın kendisini anlamasını ister. Görevim gereği bu camianın içinde yer alan bir eğitimci olarak, biri 8’inci sınıf, diğeri 5’inci sınıfta okuyan iki öğrenci velisi olarak ve bu yaşında hâlâ sivil hayata geçememiş, doktora eğitimi süren bir öğrenci olarak bu yoldaki beklentilerinizi anlayabiliyorum. Tabii bu yolda bizlere eşlik eden yol arkadaşlarımız da çok önemli. Öğretmen kadromuzu bu önemin farkında olarak, titizlikle oluşturduk. Birkaç platformdan ilana çıkarak, Kütahya, Aydın, Sivas, Hatay gibi çok farklı ve çok uzak yerlerden başvurular aldık. Bu vesileyle çok güzel insanlarla tanıştık. Başvurularda bizimle aynı heyecanı yaşayan, gözlerinden o ışığı ve enerjiyi aldığımız, işini aşkla yapan öğretmen arkadaşlarımızla yürümeyi istediğimiz istedik. Bütün bunların yanı sıra bir yandan da Erdek’imizin istihdamına katkı sunma kriterini de ihmal etmedik. Boğaziçi Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Ege Üniversitesi gibi Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinde ya da yurtdışında eğitim görmüş çok değerli öğretmen arkadaşlarımızla kadromuzu kurduk. Nitelik esaslı planladığımız rotamızla öğrencilerimizi en kısa ve en doğru yoldan hedefe ulaştırmayı amaçlıyoruz.”

NEDEN NEPER

Batmantaş, eğitim kursunun ismini neden “NEPER” olarak belirlediklerini, ‘Çünkü annemin ismi Nebahat. İstedim ki markamızın baş harfinde annem olsun. İki ağabeyim var. Mehmet ve Ahmet. Ortak harfleri ‘E’. İstedim ki, onlardan da birer temsilci olsun. Çünkü eğitim ailede başlar. Aile her şeydir. İncelikler güzeldir. İsmimizi ve kursumuzun her bir köşesini bu özenle, bu incelikle hazırladık. İnanın pek çok yerini kendi ellerimizle yaptık. Çocuklarımın da emekleri var. Kursun duvarlarını ve girişteki bankoyu boyadılar. Bu vesileyle geleceğin karatecilerini de hazırlamış olduk. Malum, karateciliğe giden yoldaki ilk durak boyamadan geçer.”

TANIDIĞIM EN AZİMLİ GİRİŞİMCİ BABAM

Üzerinde bulunan kıyafetin de kendisi için önemli olduğuna dikkati çeken Batmantaş, şöyle konuştu:

“Bugün üzerimde, ben doğmadan yıllar önce bu âlemden göç eden, ne yazık ki tanışma fırsatı bulamadığım ama babamın aktarımlarıyla kendisini yakından tanıdığım, her öğüdünü kulağıma küpe yaptığım ve ismini gururla taşıdığım sevgili öğretmen babaannemin gardırobundan yaklaşık 70 yıllık bir parça taşıyorum ve cemimde yine bir tespihim var. 5 Ekim 2020’de kanser hastalığından kaybettiğimiz, hastane odasında eli avucumda, sarı, kısık gözlerinin içine bakarak salavatlarla vedalaşıp Rabbime teslim ettiğimiz canım babamın arabasında taşıdığı tespihi. Onsuz geçen 516 günün her günü isterdim ama en çok bugün yanımda olmasını isterdim. Babam, zor bir hayat yaşamış. 11 yaşında öksüz kalmış. 14 yaşındayken üç büyük ağabeyini elim bir trafik kazasında kaybetmiş. Dedem şoför olduğu için haftalarca gelmezmiş. Babaannem diyorum, ama aslında halası. Onu evlat edinmiş. Orta birinci sınıfta okulu bırakmak durumunda kalmış. Ama azmetmiş, çok çalışmış. Çıraklıkla başlayıp, kendi işinin patronu olmuş. Bizler, anneler, babalar olarak çocuklarımızın mutlaka üniversitede okumasını, çoğunlukla da doktor, mühendis ya da mimar olmasını istiyoruz. Ama değerli veliler, bu ülkenin doktora, mühendise ihtiyacı olduğu kadar sanayiciye de, ara elemana da ihtiyacı var. Bu ülkenin, şu son ekonomik krizle birlikte bir kez daha anladık ki, en çok üretmeye de ihtiyacı var. Bir insan, yapmak istediği işi severek yaparsa verimli ve üretken olur. Bu yüzden lütfen çocuklarınız için kurduğunuz hayallerle onların idealleri uyuşmadığında ısrarcı olmayın. Lütfen bu bilinçle onları yapmak istedikleri işler konusunda destekleyin. Lütfen çocuklarınıza, ‘devlete gir, memur ol, rahat et’ gibi bir düşünce empoze etmeyin. Kendi işlerini kurmak gibi bir idealleri varsa, bu o kadar değerli ki…Lütfen engellemeyin, onları bu konuda da destekleyin. Çünkü bu ülkenin yeni girişimcilere, yeni girişimcilere ihtiyacı var. Bu vesileyle içinde bulunduğumuz ‘Girişimcilik Haftası’nı da kutluyorum.

Tanıdığım en azimli girişimci babam. Onun kurduğu firma, bugün Almanya, Avusturya gibi pek çok Avrupa ülkesine, İsrail, İran gibi pek çok ülkeye ihracat yapıyor. Babam ve babaannem. Hayatta örnek aldığım iki insan. Ruhları şad olsun. Ve büyük uğraşlarla, büyük bir yorgunlukla ama büyük bir umutla ve büyük mutlulukla açtığımız kursumuz Erdek’imize, bölgemize ve inşallah vatanımıza, milletimize hayırlı, uğurlu olsun!

Bu özel ve heyecanlı günümüzde bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ayaklarınıza sağlık. Var olun.”

Ardından konuşan Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, “Geleceğimizin güvencesi gençlerimize bu kursun büyük katkılar sağlayacağına inanıyor ve hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

İlçe vaizi Hilmi Çetin’in açılış duasını yaptırmasının ardından açılış kurdelesi kesildi.

NEPER’de 7 öğretmen, bir personel görev yapacak. ÖNDER BALIKÇI



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı