Erdek’te “Kadınlar Pazarı” girişimi

Erdek’te “Kadınlar Pazarı” girişimi

Erdek Muhtarlar Derneği Başkanı Semra Baycan: “Esnaf Odası seçiminde tarafsızız”

Erdek Muhtarlar Derneği Başkanı ve Sahil Mahallesi Muhtarı Semra Baycan, derneklerinin üye sayısının 27’ye yükseldiğini belirtti.

Derneklerinin, kendisinin başkanlığında, Zeytinli Mahallesi Muhtarı Ali Aydın, Alaattin Mahallesi Muhtarı İsmail İşler, Balıklı Mahallesi Muhtarı Nihat Karışık, Hamamlı Mahallesi Muhtarı Yusuf Ay, Belkıs Mahallesi Muhtarı Hasan Gedik ve Paşalimanı Mahallesi Muhtarı Deniz Kıran’ın kurucu üyeliğinde kurulup, daha sonra 25 üyeyle birlikte genel kurullarını yaptıklarını vurgulayan Baycan, “Şu anda üye sayımız 27’ye yükseldi” dedi.

Dernek olarak bir aile ortamı içinde muhtarların vatandaşlara daha kaliteli ve nitelikli hizmet sunmasını amaçladıklarına dikkati çeken Baycan, öncelikli olarak iki projeyi yaşama geçirmek istediklerine işaret ederek, şu bilgiyi verdi:

“Bu projelerden biri, Erdek’imize bir ‘Kadınlar Pazarı’ kazandırmaktır. Çünkü Erdek’te, evlerinde el işleri üreten çok sayıda kadınımız var. Bunların ürünlerinin pazarlanması ve aile bütçelerine katkı sağlamalarını çok önemsiyoruz. Bunun için önce her mahalleden bir temsilcinin bulunacağı ‘Kadın Platformu’ kurmak, daha sonraki aşamada ise Erdek’e ‘Kadın Pazarı’nı kazandırmak istiyoruz. Diğer bir projemiz ise Erdek’e bağlı mahallelerimizin özellikleri, muhtarlıkların tarihçesi için tanıtıcı bir kitap hazırlamaktır. Konuyu sayın Kaymakamımıza da ilettik ve kendisinin de destek vereceğini bildirmesinden mutluluk duyduk.”

ESNAF ODASI SEÇİMİNDE TARAF DEĞİLİZ

31 Mart 2022’de yapılacak olup, 6 başkan adayının katılacağını açıkladığı Erdek Esnaf ve Sanatkârları Odası genel kurulunda taraf olmayıp, tüm adaylara eşit uzaklıkta bulunduklarına işaret eden Baycan, “Bazı adayların, muhtarlara verdiği yemeklere nezaketen katıldık. Biz hiçbir adayın yanında da, karşısında da değiliz. Hepsine ayrı ayrı başarılar diliyoruz. Genel kurulda kararı elbette ki esnaflarımız verecek ve kendilerini en iyi şekilde yönetecekleri başkan ve yönetim kurulunu seçeceklerdir” değerlendirmesinde bulundu. ÖNDER BALIKÇI



  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı