Erdek'te kent giriş tuzağı

Erdek

Erdek'e gelmekte, geçmekte zor.

Coğrafi konum nedeni ile kentler arası trafik akışına sahip olmasada, yaz kış dinlenmek amacı ile gelinen Erdek trafik akışı anlamında yabancı plakalar için adeta bir tuzak.

Erdek ve çevresinde trafik seyrini tehdit eden en önemli sorunların başında kamyon törörü geliyor, Özellikle Ro-Ro ları kullanarak Erdek'i bay-pas eden TIR'lar gerek Bandırma-Erdek arası bölünmüş yollarda, gerekse Erdek içinde limana ulaşmak için harcanan çabanın içinde kalan özel otomobil kullanıcılarının defalarca tövbe etmemeleri sözkonusu değil.

Sadace bayramlarda boy gösteren Erdek iktidar partisi yönetim çevresi, insan, yaşam, çevre ve sağlık noktasında 2020 yılında da sınıfta kaldılar.

Bölünmüş yolları aşarak Murat bayırından Erdek'e inen yabancı plakalı sürücüler ne zamanki Mezarlık- Deniz üst kavşağı, ardından kuruma özel Uedaş-Gülmüş kavşağında hazırlanan kaza raporları görevli memurlarıda kontripiyede bırakıyor.

Kabristan kavşağı, Gülmüş Kavşağı, ve İtfaiye kavşağı...

Yabancılar için 3. tuzak kavşak olarak beyinlere kazınan itfaiye kavşağı, zaman zaman müdavimlerin dahi kafasını karıştırıp kazaya neden olan bir kavşak. Bu üç kavşağı aşıp Erdek'e ulaşan konuklar büyük bir sınavdan PEKİYİ ile geçmiş oluyor.

Dersini çalışmadan sürücü belgesi alanlar için yapacak birşey yok. Birde bölünmüş yol, yolda seyredenin hakkı diye bir şey olmaz, bir bakarsınız kapısında GÜLMÜŞ yazan bir kamyon üzerinize çıkmış. Güllermisiniz ağlarmısınız!...

Ya pardon.. Gülmüş'ün kamyonu karşıya geçeceği zaman sizin o yolda ne işiniz var!...

Karayolları-Trafik derlerine konu olacak kazaların olduğu "KAVŞAK!..." ta kazaya karışan araçlar genelde hep aynı firmaya ait oluyor.

35 GD 5476 Plaka sayılı özel otomobil, bölünmüş ve kendi sürüş güvenliği içinde "Erdek'e geldim" dediği anda kamyonun altında kaldı.

Allahtan firma sahipleri çok duyarlı insanlar da!... "Geçmiş olsun!.." dilek ve temennileri ardından "Cana zarar gelmesin'de, mal bulunur!" diyerek teselli ediyorlar.

Allah razı olsun... Bu gibi firmalar olmada, yandık!..



Anahtar Kelimeler: Erdek' giriş tuzağı
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı