Erdek`te Kobi destek semineri

Erdek`te Kobi destek semineri

Erdek Ticaret Odası, bilinçlendirme seminerlerini sürdürüyor.

Erdek`te, Ticaret odası katkılarıyla Öğretmenevi Konferans Salonunda KOBİ`lere yönelik Devlet Destekleri ve AB Fonları konulu seminer düzenlendi.  

Erakibs Danışmanlık Hizmetleri Uzmanlarından Esra Karakaş KURŞUN ve Efrah Ceyhan ATACAN`ın konuşmacı olarak katıldığı semire çeşitli alanlarda faaliyet gösteren işletmeciler katıldı.

Erakibs Danışmanlık Hizmetlerinin çalışma alanları hakkında bilgi veren Esra Karakaş Kurşun; ``2010 yılında kurulan, kobiler için yönetim danışmanlığı, proje yönetimi ve fon desteği alma konularında işletmelere destek veriyoruz. Burada olma amacımız strateji için sizlere bilgi vermektir. İnsan sağlığında olduğu gibi kobilerinde yapacakları planlamada temel noktaya doğru teşhisin konulması gerekiyor. Bunun için bizim yöntemimiz öncelikle mevcut durum analizi ve stratejik plan yapmak. Öncelikle bir kobinin projeye başvurmadan önce kendi içinde önce varmak istedikleri hedeflerini belirleyip, fon arayışını girmelidirler. Kobilerin iş kurma, insan kaynağı ,yazılım alt yapısı oluşturma, kalite artırımı, arge, yatırım teşviki, reklam ve pazarlama gibi bir çok alanda fon desteği bulmaları mümkün. Pek çok hibe programında destek %50’dir. Yatırım yapacağınız proje maliyetinin diğer yarısını siz karşılarsınız.`` dedi.

Seminere daha sonra hibe ve fon desteği veren Güney Marmara Kalkınma Ajansı , Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) ve diğer çeşitli kurumların çalışma şartları konusunda bilgi verdiler.

Söz Erdek’te turizmin desteklenmesi konusuna geldiğinde söz alan Ticaret Odası Başkanı Özlem Sarı; ``ilçemizde yaz turizminin yanında kış turizmine de ihtiyaç duyulmaktadır. Sadece 2 ay sezonla bir yere varılamayacağı ortada, kış turizmi için Kapıdağ’da eşsiz güzellikler bulunuyor. Gelişen teknolojide çağa ayak uydurmakta zorlanıyoruz. İnsanların büyük şehirlerden kaçıp, doğa ile baş başa kalma istediği bunun en çarpıcı göstergesidir. Tatil dendiğinde sadece deniz, kum, güneş akla gelmemelidir. Doğa da at binmek, bisiklete binmek, yürüyüş yapmak isteyen turist kesimi içinde kış turizmini geliştirecek projeler üretmeliyiz.`` dedi.

Kırsal turizmin desteklenmesi konusunda bir çok hibe bulunduğuna dikkat çeken Sarı, Erdek’in turizm konusunda tükenmişlik sendromuna Ticaret Odası olarak son vermek için kararlı bir şekilde çalışmalar yürüttüklerini. Hibe desteği alma ve proje üretmek isteyen esnaf yada işletmecilere kapı kapı dolaşıp bilinçlendirmeyi Erdek Ticaret Odası olarak bir görev üstlendiklerini kaydetti.

 BESTER -ERDEK



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli