Erdek'te MAVİ Bayrak randevusu

Erdek

Erdek Belediyesi Toplantı Salonu'nda mavi bayrak konulu toplantı yapıldı.

Erdek Belediyesi Toplantı Salonu'nda mavi bayrak konulu toplantı yapıldı. 

Toplantıya; TÜRÇEV Kuzey Ege ve Marmara Bölgesi Koordinatörü Doğan Karataş, Erdek Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Öznur Ak Alakuş, Belediye Başkan Yardımcısı Hulusi Ay ve bölgemizdeki turizm işletmecileri katıldı. 

Açılış konuşmasını yapan Alakuş, "Erdek'teki plajlarımızın mavi bayrak ödüllü plaj olmasını sağlamak amacıyla yaptığımız toplantıya hoş geldiniz. Erdek Belediyesi olarak ilk defa 2014 yılında Kurbağalı Halk Plajı, Çuğra-1 ve Çuğra 2 plajlarımızda mavi bayrak dalgalandırdık. Ancak pandemi ve müsilaj nedeniyle son 2-3 senedir plajlarımızda mavi bayrak dalgalandıramadık. Biz de 2 senelik aradan sonra bu çalışmalara tekrar katıldık." dedi.

Ardından sözü olan TÜRÇEV Kuzey Ege ve Marmara Bölgesi Koordinatörü Doğan Karataş konuştu. Karataş, "Bugün size mavi bayrak kriterleri ile ilgili sunum yapacağım. Bugün bu toplantıyı bir milat olarak görmenizi isteyeceğim. Son dönemlerde sürdürebilir turizm kavramı ortaya çıktı ama Erdek'in de kendi potansiyeli var. Erdek, ilk turizm faaliyetlerinin başladığı yer olarak bilinir ama zamanla bu yatırım faaliyetleri Antalya'ya kaydı. Yabancı turist ülkemize gelirken bir güvence arıyor. Bu güvencelerden bir tanesi de mavi bayrak. Biz Erdek'e mavi bayrak aracılığıyla nasıl bir destek sağlarız, onun için buradayız. İlk adımı buradan atıyoruz. Buradaki tesislerimizin şu anki şartlara göre mavi bayrak alma şansı yok. Mavi bayrağı bir tesisin sahip olduğu değer olarak değil de Erdek'in bir bütün halinde sahip olduğu bir değer olarak görürsek bence bu hepimiz için bir kazanç olacaktır." dedi.

Toplantıda 2024 yılında Erdek'e mavi bayrak verilecek plajların belirlenmesi için ortak görüş alınarak katılımcılara genel olarak mavi bayrak hakkında bilgi verildi. İşletmeciler toplantıdan önce işletmeleri ile ilgili anketleri yanıtladıktan sonra Karataş'ın sunumuyla video ve slayt sunumları gerçekleştirdi. Toplantıda ilçemizdeki işletmecilerin sorularının yanıtlanmasının ardından TÜRÇEV Kuzey Ege ve Marmara Bölgesi Koordinatörü Doğan Karataş'ın sertifika vermesi ile sona erdi. Oğulcan Bölükbaşı-ERDEK



Anahtar Kelimeler: Erdek' Bayrak randevusu
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı