“Erdek’te mimar var, yıllardır imar yok!”

“Erdek’te mimar var, yıllardır imar yok!”

Erdek’in bağımsız belediye başkan adayı Kadir Dadan’dan değerlendirmeler

Erdek’in bağımsız belediye başkan adayı Kadir Dadan’dan değerlendirmeler

31 Mart yerel seçiminde Erdek’in bağımsız belediye başkan adayı olan Dr. Kadir Dadan, diğer belediye başkan adaylarına başarılar diledi.

Eski belediye başkanları ve yeni başkan adaylarının yanı sıra Erdek’in çeşitli sorunları hakkında da düşüncelerini açıklayan Dadan, şunları söyledi:

“Erdek ile ilgili çeşitli projelerimiz var. Erdek’in çözüm bekleyen sorunlarının başında imar konusu geliyor. Erdek’te mimar belediye başkanları var ama imar yok. Bu ilçenin yıllardır imar planları yapılmadı. Mimar başkan diyenlere sormak isterim. Mimar başkan vardı ama imar olmadı. Mimarsan imar edeceksin. Erdek, imarsızlığının bedelini yıllardır geri kalarak ödüyor. Düşünün ki, Paşalimanı Adası’nda da 100 yıldır imar planı yok. Bir adanın 100 yıldır imar planı olmaz mı? Erdek’te, 20 yıldan beri kent merkezi oluşturulamadı. Sözüm ona Erdek, ülkemizde turizmin başladığı ilk ilçe. Ama turizmde de geri kaldı. Erdek turizminin gelişmesi için ekoturizmle bütünleşmesi gerekir. Ayrıca tarım ve zeytincilikte geriledi. Balıkçılığı iyi durumda değil. Balıkçılığın yeniden ayağa kalkması için Erdek Körfezi’ne en az 2 yıl avlanma yasağı getirilmelidir. Erdek ormanları da tehdit altında.”

Erdek Belediye Başkanlarının görevinin sadece belediye personelinin maaşlarını ödemek olmadığına işaret eden Dadan, şu değerlendirmede bulundu:

“Belediye başkanlarının başarı kriteri olarak personele maaş, esnafa olan borçlarını ödemek olamaz. Başkanlar, Erdek’in gelişmesi için önemli projeler üretmek zorundadırlar. Başarı kriteri buna bağlıdır. Erdek daha iyi olsun, daha ileri gitsin istiyoruz. Yeni başkan adaylarına şöyle bir göz atarsak, AK Parti adayı Turan Gün, bir önceki yerel seçimde de önemli bir oy oranını yakalamıştı. Son dönemde Ticaret Odası başkanlığı da yaptı. CHP adayı Burhan Karışık’ı meclis başkan seçti. İki yıllık başkanlık deneyimi var. İyi Parti adayı Özlem Sarı, Ticaret Odası başkanlığı döneminde başarılı işler yaptı. Mor soğan, Avşa Ada Karası Üzüme ve Marmara mermerine coğrafi işaret almayı başardı. Seçilirse belki iyi belediye başkanı da olabilir ama en büyük handikabı, eski başkan eşi. Onun, bu nedenle eşi tarafından rahat çalıştırılamayacağını düşünüyorum. Bu seçimin Erdek’te gerginlikten uzak, huzur içinde geçmesini diliyorum. Seçim öncesinde projeler yarışmalı.”   ÖNDER BALIKÇI



SEDAT ÖNDER
23.02.2024 11:06:01
İlçenin sorunları ve çözümleri , çağdaş düşünce tarzı ile anlatan doktorumuzu kutlarım.

Anahtar Kelimeler: “Erdek’ mimar yıllardır !”
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı