Erdek'te Muhtarlar günü kutlaması

Erdek

19 Ekim Muhtarlar Günü Erdek'te törenle kutlandı.

Erdek'te, 19 Ekim Muhtarlar Günü töreni  Cumhuriyet Meydanı'nda saat 10.00'da Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başlandı.

Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla devam etti.

 Daha sonra Erdek Muhtarlar Derneği Başkan Yardımcısı Ali Aydın günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.

 Aydın, "Bugün Muhtarlar Günü'nün 5. yılını kutluyoruz. 19 Ekim 1829 tarihinde kurulan muhtarlık teşkilatının kuruluş esas alınarak 19 Ekim tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak Muhtarlar Günü olarak kutlanmasına karar verilmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi "Muhtar, demokrasinin temel taşıdır. Bugün bizi Muhtarlar Günü olarak ilan eden başta Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize ve Gazi Meclisimize ve İçişleri Bakanlığımıza teşekkür ediyoruz. Devletin vatandaşa dokunan en yumuşak eli ve vatandaşın en yakın ilk kapısı olan muhtarlık kurumu son yıllarda ortaya konulan yeni yaklaşımın doğal neticesi olarak değer kazanmıştır. Ancak 2014 yerel seçimlerinde Büyükşehir Kanunu ile köy tüzel kişiliklerini kaybeden muhtarlıklarımızda ciddi sorunlar yaşanmaktadır. Unutmayalım ki en kısa ve kesin çözüm yerinde ve anında olan çözümdür. Bunu da yerel belediyeler ve Büyükşehir Belediyeleri muhtarlarımız ile sağlayabilir. Başarılı bir siyasetçi ve belediye başkanı muhtarlarını koruyarak onlarla birlikte çalışmalıdır. Bulunduğu bölgede ona hizmet eden tek gönüllü, etkin ve değerli bir verimdir. Mahallesinde tüm eksikleri bilen, ihtiyaç sahibi vatandaşın sıkıntısını bilen ve ortak olan muhtardır. Büyükşehir yasası ile köy tüzel kişiliği kaldırılan, mahalle muhtarı olan kırsal mahalle muhtarlarımızın sorunların ve yaşadığı sıkıntıların bir an önce çözüm bulunmalı, köy tüzel kişilikleri iade edilmelidir. Adalardaki muhtarlarımızın sorunu yaşadıkları coğrafi konumlarına göre değerlendirilmeli ve buna göre çözüm üretilmelidir. Özellikle dünyada ve ülkemizde yaşanan Covid-19 sürecinde sağlık personeli ile birlikte tüm kamu kuruluşlarının fedakarca görev yaptığı bu süreçte muhtarlarımız da görev almaktan çekinmemiş bu sürecin Milli Mücadele ruhuyla sahada yer almıştır. Hem devletinin yanında, hem vatandaşının yanında olmuştur. Muhtarlığın gönüllülük işi olduğunu göstermiştir." dedi.

 Hayatını kaybeden ve şehit olan muhtarlara Allah'tan rahmet dileyen Aydın, eşinin sağlık sorunları nedeniyle törene katılamayan Erdek Muhtarlar Derneği Başkanı Semra Baycan'a da geçmiş olsun dileklerini iletti.

 Muhtar Ali Aydın'ın konuşmasının ardından tören burada sona erdi. Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy muhtarların gününü tek tek kutlayarak pandeminin bitmesinden sonraki ilk fırsatta onlarla bir kahvaltıda biraraya geleceği sözünü verdi. (Oğulcan Bölükbaşı-ERDEK)



Anahtar Kelimeler: Erdek' Muhtarlar kutlaması
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli