Erdek'te Park ve bahçeler insan eli bekliyor!...

Erdek

İlk Bahar'ın ılık sıcakları ile birlikte park bahçelerde gözlenen canlılık kendisine dokunacak belediye eli bekliyor.

Tatil ve turizm'de cazibe merkezi kimliğini kaybetme noktasında hızlı adımlarla ilerleyen Erdek'te bu bahar'da günler boşa harcanıyor.

Balıkesir Büyükşehir belediyesi ekipleri tarafından Erdek Kaymakamlığı çevresinde sürdürülen yeni düzenleme çalışmaları tamamlanıp ortaya olması geren peyzaj görenleri "İşte böyle olmalı!" dedirtirken Kaymakamlık binasının hemen önünde bulunan Erdek belediyesine ait sokak mobilyası çiçeklikte ısırgan otlarının üremesi görenlerin buruk bir tebessüm etmesine neden oluyor.

Erdek'te yine bir dönem kentin marka sokaklarında bulunan estetik ışıklandırma direkleri üzerindeki çiçekliklerden uzanan sardunyaların önünde resim çektiren vatandaşlar, bugün bu manzarayı göremiyorlar.

Son yıllarda el ile dokunulma zahmetinde bulunulmayan ışıklandırma direkleri çiçekliklerinde bulunan sardunyalar ne yazıkki bu ilgisizliğe daha fazla dayanamadı. Otların sardığı ışıklandırma direği çiçeklikleri park bahçelerde olduğu gibi Nisan'ın 15 olmasına rağmen hala düzenleme ve çalışma programına alınmadı.

Şubat-Mart ayında olması gereken budama işleri ise ne yazıkki Mayıs'a sarkacak gibi duruyor. Geçmiş yıllarda maaş alamadıkları gerekçesi ile iş yavaşlatma gibi pasif direniş içinde bulunan park bahçe personeli yeni idari düzen içinde geriye dönük maaşlarının tümünü almalarına rağmen bu zenginliklerini işlerine yansıtamamaları, Erdek'in 2022 yazında da olumsuzluklar girdabında görsel kirlilik ve bitirilemeyen işlerden yakınmalar ile geçecek!...

Geçmişte içinde bulunan çiçeklerin önünde resim çektirilen sokak mobilyaları, bugün kuzu sürüsünü doyuracak ollarla dolu.

Erdek'in en önemli caddeleri Neyyire & Sıtkı caddesi ile pazar caddelerini süsleyen metal sokak ışıklandırmaları üzerinde bulunan demir saksılardan uzanan sardunyalar görenlerin takdir dolu bakışları arasında çekilen fotoğraflara plata oluşturuyordu.

Nisan'ın 15 geldi. bu saksılarda yatişen diken ve ısırgan otları başka düşüncelerin seyirliğini oluşturuyor.



Anahtar Kelimeler: Erdek' bahçeler insan bekliyor!...
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı