Erdek'te rüşvet operasyonu

Erdek

Erdek'te, “Rüşvet” suçuna yönelik olarak yürütülen eş zamanlı operasyonda ele geçirilen 9 kişinin emniyetteki sorgulamaları sürüyor.

Erdek Cumhuriyet Başsavcığı koordinesinde, Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Bandırma KOM Grup Amirliği  görevlilerince “Rüşvet” suçuna yönelik olarak Erdek İlçesinde yürütülen çalışmalar kapsamında;

Erdek İlçesinde Gayrimenkul alım satım işlemleri esnasında Tapu işlemlerinin hızlandırılması karşılığında Rüşvet alma, verme eylemlerine karıştıkları tespit edilen Erdek İlçesi Tapu Müdürlüğünde görevli (1)  Müdür Yardımcısı, (1) Memur, (1) Muhtar, (6) Emlakçı ve aracılık yapan toplam (9) şüpheli 02.07.2021 günü saat:07:00 de düzenlenen eş zamanlı operasyon ile gözaltına alınmış, firar ilan (1) şüphelinin yakalanma çalışmaları devam etmektedir.

Yapılan aramalarda çeşitli dökümanlar Ajanda ve Tapu senetleri ele geçirilmiştir.

Konu ile ilgili (9) şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmış olup; haklarında “RÜŞVET” suçu kapsamında yasal işlem yapılan şahıslar ile ilgili tahkikat devam etmektedir.

Operasyon ile ilgili olarak ele geçirilen 9 kişinin emniyetteki sorgulaması ve firardaki bir kişi için savcılıktan 72 saatlik ek kuvuşturma süresi alındığı öğtenildi.

Erdek'teki eş zamanlı rüşvet operasyon ile göz altına alınan isimler içinde Kırsal Doğanlar Mahallesi Muhtarı Hasan Helvacıoğlu'nun yanı sıra yine Erdek'te faaliyet gösteren 2 Emlak işletmesi çevresi ile Paşalimanı adasında Emlak işleri ile ilgilenen bir kişinin bulunduğu öğrenildi.



Anahtar Kelimeler: Erdek' rüşvet operasyonu
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli