Erdek’te şap aşılaması sürüyor

Erdek’te şap aşılaması sürüyor

Balıkçılık tam yol, Büyük tekneler Ege ve Marmara’da

Erdek’te, 1 Eylül 2020’de başlayan sonbahar şap ve brusella aşılaması sürüyor.

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilerince, yaklaşık 4 bin 500 büyükbaş hayvana yapılacak aşılama 15 Kasım 2020’de tamamlanacak. Aşı, ilçenin 20 mahallesinin yanı sıra Erdek’e bağlı Paşalimanı Adası’nı da kapsıyor.

ZEYTİN SİNEĞİ İLAÇLAMASI GEREKLİ

Erdek İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dilek Işıktaş, zeytin ürünü hakkında da bilgi vererek, “zeytin sineği” ilaçlamasının gerekli olduğuna dikkati çekti.

Kırsal mahallelerin dışında, Erdek merasının sulanan yerlerinde zeytinin şu anda verimli gözüktüğüne işaret eden Işıktaş, şunları söyledi:

“Ancak üreticilerimize son bir uyarımız var. Şu anda ‘Zeytin Sineği’ için son bir ilaçlama gerekli görülüyor. Uzman arkadaşlarımız, zeytinlik alanlarda gerçekleştirdikleri araştırmalarda zeytin popülâsyonunun arttığını belirleyerek, son bir mücadele yapılması gerektiğini saptadı. Bu nedenle zeytin üreticilerimizin, bahçelerini kontrol ederek, son dönemeç kabul ettiğimiz bu ortamda, bu mücadeleyi yapmaları doğru olacaktır.”

ÇKS KAYITLARI SÜRÜYOR

Işıktaş, 1 Eylül 2020’de başlayan Çiftçi Kayıt Sistemi(ÇKS) kayıtlarının da sürdüğünü açıkladı. Dilek Işıktaş, çiftçilerin, 30 Haziran 2020’de sona erecek olan 2021 yılına ait kayıtları yaptırmaları gerektiğini belirtti.

BÜYÜK TEKNELER EGE VE MARMARA’DA

Bölgemizde, başta Çakıl Mahallesi’ndekiler olmak üzere büyük balıkçı teknelerinin şu sıralarda Ege ve Marmara bölgesinde avlandıkları bilgisini veren Işıktaş, “Bölgemizde sadece kıyı tekneleri avlanıyor” dedi.

MİDYE AVCILIĞI

Bölgede kendilerinin sorumluluk alanı içinde iki midye üretim tesisinin bulunduğunu belirten Işıktaş, “Bölgemizde aktif olarak çalışıp hasat yapan iki tesis var. Narlı’da ‘Nora’, Paşalimanı Adası sınırları içinde, ‘Koyun Adası’ bölgesinde ‘Misya’ tesislerinde, 12 ay boyunca midye yetiştiriciliği yapılıyor” diye konuştu.   ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Erdek’ aşılaması sürüyor
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli