Erdek'te, sinek popülasyonu şikayetleri arttı.

Erdek

Erdek sinek-sivrisinek kaynıyor. Belediyenin bilimsel mücadelesi yetersiz kalıyor!

İçinde bulunduğumuz yaz aylarında Erdek, sinek ve sivrisinek istilasına uğradı. Vatandaşlar, bu mücadelede Erdek Belediyesi’nin yetersiz kaldığını belirtiyorlar.

Buna karşılık Erdek Belediyesi ise yayınladığı açıklamada, sinek ve sivrisinek ile bilinçli ve bilimsel mücadele yaptıklarını öne sürdü.

Belediyenin açıklaması şöyle:

“Belediyemiz Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerimiz, halk sağlığı ve huzurunu bozan sivrisinek, karasinek, pire, kene, hamamböceği gibi vektör (hastalık taşıyıcı) popülasyonların insan sağlığını tehdit etmeyecek düzeyde tutulması, bu gibi vektörlerden bulaşabilecek sıtma, tifo, tifüs, kolera, sarıhumma, batı Nil ateşi vb. hastalıkların yayılmasının önlenmesi, biyosidal ürün listesinde yer alan ürünler ile bilinçli ve bilimsel mücadele yöntemlerini kullanarak, Erdek merkezi ve tüm kırsal mahallelerimizde geniş kapsamlı ilaçlama çalışmalarına ara vermeden devam etmektedirler. Ekiplerimiz, cadde ve sokakların ilaçlanmasının yanı sıra yapılan çalışmalarda, çöp konteynerlerini de yıkayıp, bakteri ve sinek oluşumuna karşı da dezenfekte etmektedirler. Araçların giremediği noktalarda ise dron ile ilaçlama yapılmaktadır. Şubat ayından bu yana durmaksızın yapılan ilaçlama çalışmalarımız ilçemiz genelinde sürecektir.”



Adnan özçelik
12.07.2023 17:51:10
Biz erdegin doğanlar köyünde bırakın konteyner yıkamayı etrafındaki çöplerin alındığını görmedik her çöp alınışında eski çöplerin üstüne yenileri ekleniyor ayrıca açık olan kanalların içleri çöp dolu bunlarda koku pislik ve sinek kaynağı sinek ve sivrisineklerden boğulacak durumdayız ayrıca bu zamanda hala altyapimiz yok fosseptik kuyularından kanallara akan lağım suları hastalık kaynağı umarım bizlerde birgün belediye hizmetleri almaya başlarız

  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı