Erdek`te son itirazda sonuçlandı

Erdek`te son itirazda sonuçlandı

Berber Erhan oldu,``Muhtar Erhan``


Muhtar Erhan Sutaş paylaşan: f100002322995885

Yalı mahallesi Muhtarlığı el değiştirdi Mazbata yeni Muhtar Erhan Sutaş’a verildi.

Erdek’te 30 Mart sonrası yaşanan seçim itirazlarının en önemli halkasını oluşturan yalı mahallesi Muhtarlık seçimleri il seçim kurulu kararı ile 2. Sırada seçimi kazanan Erhan Sutaş’a verildi.

Bilindiği üzere 30 Mart mahalli seçimlerinde Erdek Yalı Mahallesi Muhtarlığı için 5 aday seçimlere katılmış seçimleri 20 Yıllık muhtar Hasan Alphan kazanmıştı.

Muhtarlık seçimini 2. Sırada kazanan Erhan Sutaş, seçimi kazanan muhtarın oy pusulalarında unvan kullandığı gerekçesi ile oylarının geçersiz sayılması noktasında yaptığı itiraz ilçe seçim kurulunca ret edilmiş ancak daha sonra Balıkesir il seçim kuruluna yapılan itiraz yasal mevzuata uygun bulunarak seçimleri kazanan Yalı mahallesi Muhtarı Hasan Alphan’ın oyları geçersiz kabul edilerek mazbatanın seçimleri 2. Sırada kazanan Muhtar adayı Erhan Sutaş ve listesinde yer alan aza adayları için hazırlanmasına karar verildi.

Erdek Yalı Mahallesi Muhtarı Erhan Sutaş Yalı Mahallesi Muhtarlığı mazbatasını alarak işyerine asarken 14 Nisan pazartesi günü devir teslim gerçekleştirilerek Muhtarlık makamındaki görevine başlayacağı öğrenildi.

Yalı Mahallesinin yeni Muhtarı Erhan Sutaş, 11 Nisan Cuma günü mesai bitimine yakın ilçe seçim kuruluna davet edilerek hakkında hazırlanan Yalı mahallesi Muhtarlık mazbatası kendisine teslim edilirken, yeni Muhtar Erhan Sutaş’ın işyeri eş ve dostlarının tebrik ve kutlamaları ile dolup taştı.

Yalı Mahallesi yeni muhtarı Erhan Sutaş ile birlikte listesinde yer alan azalar Hasan Akyel, Tamer Çelikaslan, Ertan Kara ve İbrahim Görener`de mazbatalarını aldı.

 



Anahtar Kelimeler: Berber Erhan olduMuhtar Erhan
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı