Erdek’te Temiz Deniz, Temiz çevre etkinliği

Erdek’te Temiz Deniz, Temiz çevre etkinliği

Yaşanan salya olumsuzluğu sonrası Bakanlık programı ile koruma kapsamına alınan Marmara Denizi 8 Haziran “Marmara Hepimizin, Birlikte Temiz Tutalım” sosyal farkındalık programı gerçekleştirildi.

Yaşanan salya olumsuzluğu sonrası Bakanlık programı ile koruma kapsamına alınan Marmara Denizi 8 Haziran “Marmara Hepimizin, Birlikte Temiz Tutalım” sosyal farkındalık programı gerçekleştirildi.

Yaşanan çevre kirliliği sonrası oluşan Salya Marmara Denizini turizm ve balıkçılık noktasında olumsuz etkilemesi Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığını harekete geçirmişti.

Konuya ilişkin olarak alınan önlemler paketi çerçevesinde başta Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığını olmak üzere Marmara Belediyeler birliğine bağlı tüm belediyelerin paydaş olduğu 8 Haziran “Marmara Hepimizin, Birlikte Temiz Tutalım” sosyal farkındalık programı Bandırma ve Erdek’te kutlandı.

Programın Erdek ayağında kamu kurum ve kuruluşlarının etkin şekilde katılım sağladığı çevre temizliği Kurbağalı sahilinde gerçekleşti.

“Sıfır Atık” parolası ile başlatılan farkındalık etkinliği daha sonra Erdek Liman için, Çay bahçeleri önünde Erdek Dalış kulübü Dalgıçları tarafından Deniz dibinde oluşan kirliliğe dikkat çekildi.

Liman içi Deniz dibinden çıkartılan lastik, şişe, ağ ve benzeri atıklar görenlerin midesini bulandırdı.

Erdek’teki “8 Haziran Marmara denizi Sıfır atık” farkındalık etkinliği liman içinde bağlı 22 teknenin sahil güvenlik botu nezaretinde Kurbağalı plajı önünde kortej turu atmaları ile noktalandı.

“Marmara Hepimizin, Birlikte Temiz Tutalım” sosyal farkındalık programı kapsamında bizat etkinliklerin içinde bulunan Erdek Kaymakamı A. Atakan Atasoy, güne dair Bandırma Manşet’e verdiği mesajda. “Çevreye duyarlıyız, Erdek ve Kapıdağ bizim göz bebeğimiz, özellikle ilçe merkezindeki plaj noktamız olan Kurbağalı çok eskiden beri, belki çocukluğumuzdan beri en eski plajlarımızdan birisidir, biz çevreye olan duyarlılığımızı, hassasiyetimizi bir kez daha gösteriyoruz. Görüyoruz ki, plajımızın hali, plajı daha kullanmadan daha ne kadar kirlendiğini görüyoruz.”  

  “Yine klasik şişeler, izmaritler, kapaklar, naylon poşetler, kıyıda bunlar var, deniz artık bunları kusuyor. Deniz de kirletiyor, bizde kirletiyoruz, artık denizin içini siz düşünün.”

   “O yüzden yaşanacak bir nefes diyoruz, Ben Kapıdağ yarım adası için hem de denizimiz için inşallah şimdi liman içindeki dip dalışına iştirak edeceğiz hep beraber aynı zamanda duyarlılığımızı doğayı korumada hassas olduğumuzu ve Kapıdağ gibi bir coğrafyanın bulunmadığını, bir nimet olduğunu, Türkiye’ye sizin aracılığınız ile ilan ediyoruz, duyuruyoruz. Hep beraber çevremize sahip çıkalım, çevremizi koruyalım, çevremize sahip çıkalım.” 



Anahtar Kelimeler: Erdek’ Temiz Deniz Temiz çevre etkinliği
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı