Erdek'te Toplu Taşımaya %40 zam

Erdek

Erdek'te Toplu taşımaya Bayram tatilinde uygulamaya konulan %40 zam vatandaşı kızdırdı

Yaşanan ekonomik koşulların bir birini izleyen zamlarla hayat pahalılığını beklentinin çok üzerine taşıyacağını beklemeyen vatandaş şok durumda.

Tabiri caiz ise iğneden ipliğe gelen zamların toplum katında karşılık bulan en önemli kalemleri ulaşım ve ekmek olarak görülüyor. 23 Haziran Cuma günü akşamı başlayan 9 günlük Bayram tatili ile örtüşen zam furyasında ilk zam %50 lik oranla Ekmek'e gelmişti.

Beraberinde BBŞ Toplu taşıma sözleşmeli araçların kendi hatları için öngörülen zamlarda yine bu tatil kapsamında hayata geçti.

Böylece 20 tl olan Erdek-Bandırma arası 28 tl, 13 tl olan Erdek Ocaklar arası 20 tl, Erdek-Düzler 14 tl, Erdek Tatlısu kavşağı 16 tl. Bandırma Tatlısu Kavşağı 16 tl, Bandırma Düzler ise 20 tl oldu.

Bu arada BBŞ Ulaşım daire başkanlığı tarafından verilen toplu taşıma tarifesi, vatandaşların cebinde bulunan kart yüklemelerini de etkiledi. Örneğin mevcut hat ücretlerine göre kontur yükleten bir kişi &40 lık zam ile kartında yüklü bulunan 100 tl nin 40 tl sini anında kaybetmiş oldu.



Rıdvan Üner
29.06.2023 01:17:16
Ne kadar zam yaparlarsa yapsınlar. Umurumda değil. Ancak yanında sefer yapacak başka firmalara veya tek şahıslar serbest olmadığı sürece hakkımı Haram ediyorum. Serbest piyasa nerede? Türkiye de büyük şehirlerde tek fiyat, Balıkesir'de ayrı Bandırma da ayrı bu ne biçim adalet? Ve hukuk devleti... BBSB her yere sefer yapacak.. ki göreyim bu güzel insancıklari

Eyüp Yüce
29.06.2023 05:25:26
Erdek'i terk'edeli 10 seneyi geçti, ama bu 10 sene içinde fazla birsey değişmedi, tek değişen daha pahalı oluşu, genç nüfusa yönelik istihdam olmayışı, makyajlı çevresi. Yahu hâlâ hükümet caddesi üzerinden ro-ro taşımacılığı olan yere kimse turistik diyemez.Yerli nüfusun geliri nedir? Çokmu refahlar. Erdek'in yaz mevsimi dediğimiz en fazla 3 ay, ve birde zeytin kampanyası 1.5 ay bu desek,geriye balıkçılık kalıyor oda 4 ay. Toplu taşıma zam mevzusuna gelin kıyaslama yapalım. Ben istanbul'da yaşadığımı söylemiştim. 16S otobüs hattını kullanıyorum, Sabiha Gokcen Harem Otogar arası mesafe 37 kilometre olan hat ve bu güzergah Erdek-bandırma arası kadar düz yollardan ibaret olmadığı gibi 87 durakta yok, burası gibi trafiğide yok; istanbul mavi kart 9.90 ücret ödeniyor. Yani diyeceğim il ve ilçe yöneticilerinin ellerini kafasının arasına alıp düşünmesi gerekli. Biraz vicdanlı olun bukadar yüksek zam olmamalı,burada ikamet eden yerli nüfus zorlanır. Masrafları bahane etmeyelim. Herşey çok para kazanmak olmamalı.

Nuriye Yücel
30.06.2023 01:49:03
Kısacık mesafeler için fiyat çok yüksek kalmıs şimdi sorsak onu da Balıkesir Beld. Yapmıstır kolayını bulmuşlar her olumsuzluktan büyüksehiri suçluyorlar. Yıllardır Erdekte değismeyen tek şey hiçbirseyin değişmemesidir

Anahtar Kelimeler: Erdek' Toplu Taşımaya %
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı