Erdek`te Turizm Mehteran gibi, İki ileri, Bir geri

Erdek`te Turizm Mehteran gibi, İki ileri, Bir geri

Faaliyetini noktalayan Beş kamp üç otel Kırlangıçlara kaldı






Erdek`te Turizm diznamizmini yakalama noktasında verilen çaba, bir biri ardına kapanan tesislerle bir türlü amacına ulaşamıyor.

Kapsamlı tatil kentlerinde her sezon sayısız otel veya motel hizmete açılarak yatak kapasitesindeki artışlarla sezona başlanırken, Konaklama ve bu tesislerde sağlanan istihdamlar bulundukları bölgelere önemli ekonomik katkı sağlıyor.

Erdek yıllar önce ülkenin en önemli isimlerini konuk etmenin avatnajına sahip olmasına rağmen, Konaklama tesisi anlamındaki yetersizliği, Veya mevcutların kapatılmaması noktasında çaba sarf edilmemesi kent turizmi anlamında önemli bir gerileme yaşanmasına neden oldu.

Son yılların tatil altarnetifi Ocaklar dahi, Konaklama anlamında hayli yol kat ederken Erdek`te Ziraat Bankası kampının satılması, Vakıfbank kampının Fakülte emrine tahsiz edilmesi, Halk Bankası, AKBANK ve PTT kamplarının uzun yıllar kapalı kalması kentte en az 3 bin yatağın eksilmesine neden oldu.

Erdek`te kapanan sadece kamplar olmadı. Toronto otel, Ener Otel ve Nazar otel faaliyetlerini dondururken kapalı olan Ağri park son dakikada devreye alındı.

Erdek turizmine önemli katkısı bulunan bu tesislerin kapanması haklı olarak bu işletmelerde tatillerin geçirenlerin kendilerine yeni kentler, yeni adresler bulmasına neden oldu.

Erdek yerel siyaseti yıllarca kendi içindeki kısır çekişmenin bedelini tatilciye veya işletmecilere kesmek istemesi kentin en az son beş yılında önemli reel kayba neden oldu.

Kapılarına kilit vurulup iç bahçelerine birer bekçi konulan bu tesisler bota badana, Zemin, Sıhhi tesisat, Elektrik donanımı ve ahşam bölümler anlamında tam bir harabeye dönmüş durumda.

Yazın habercisi Kırlangıçlar için bulunmaz birer plato oluşturan bu tesislerin yeni faaliyet alanları konum ve tanıma göre olsa olsa Kırlanğıç Dinlenme tesisleri olur.

. Erdek`te Turizm Mehteran gibi, İki ileri, Bir geri ..


Tesisler çürüyor, Yöneticiler bakıyor













demirkırat
28.06.2012 11:28:19
Erdek bu sonu 80 lerden bu yana kendi hazırladı. On kuruşluk suyu yüz kuruşa sattı. Gelenlere para bırakacaklar da kaçıverdi. Zaten deniz kirli ve bakımsız. Bir de otopark ve şezlong mafyası...

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı