Erdek'te, Vefa Sosyal Destek Grubu oluşturuldu

Erdek

Kaymakam Ekrem Çalık: “Evde aile, sevgi, huzur, güven, sağlık var”

Erdek İlçesi Vefa Sosyal Destek Grubu, Kaymakam Ekrem Çalık’ın başkanlığında toplanarak çeşitli kararlar aldı. Çalık’ın başkanlığındaki toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Hulusi Ay, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Çatak, İlçe Jandarma Komutanı H. İbrahim İlanku, İlçe Sağlık Müdürü Mahmut Ekiz, İlçe Müftüsü Âdem Eser, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Müdür Vekili Sabri Keçici, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Erbil Camgöz ve Yazı İşleri Müdür Vekili Tuba Günay katıldılar.

Toplantıda, oybirliğiyle şu kararlar alındı:

 

“İkametlerinden ayrılmalarına kısıtlama ve yasaklama getirilen vatandaşlarımız, 112 Acil Çağrı Merkezi üzerinden ihtiyaçlarını bildirebileceklerdir. Bu çağrıların cevaplandırılması ve gerekli hizmetlerin üretilmesi için ihtiyaç duyulacak sayıda, başta kolluk birimleri olmak üzere yeteri kadar kamu görevlisi, ekip ve araç görevlendirilmiş olup, ihtiyaç olması durumunda özellikle tek başına yaşayan ve ihtiyaçlarını karşılayacak yakını bulunmayan 65 yaş ve üstü, kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımızın mağdur olmaması, temel ihtiyaçlarını karşılamalarına destek sağlanacaktır.”

Erdek’te Koronavirüs konusunda tüm önlemlerin alındığını vurgulayan Kaymakam Ekrem Çalık, şöyle konuştu:

“Bilindiği gibi Koronavirüs tedbirleri kapsamında 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımızın evlerinden dışarı çıkmaları sınırlandırılmıştır. Lütfen, hepimizin sağlığı için tedbirlere uyalım. Bu kapsamda ilçemizde gerekli tedbirler alınmış olup, Vefa Sosyal Destek Grupları oluşturulmuştur. Vatandaşlarımızın hizmetindeyiz. Evde kalalım. Tüm sevdiklerimize zaman ayıralım. Toplum sağlığını ilgilendiren bu konuda gereken desteği ve katkıyı bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da vereceğinize yürekten inanıyoruz. Evde hayat var. Zorunlu olmadıkça lütfen evinizi tercih edin. Evde aile var. Evde sevgi var. Evde huzur var. Evde güven var. Evde sağlık var.”



Anahtar Kelimeler: Erdek' Sosyal Destek Grubu oluşturuldu
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli