Erdek`te yerel yönetimden beklentiler çeşitlendi.

Erdek`te yerel yönetimden beklentiler çeşitlendi.

Taygun Ertan/ERDEK
Mahalle ve Site ziyaretlerini sürdüren Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan`dan kente doğal gaz getirmesi talep edildi.
Zeytinli Mahallesinde gerçekleşen toplantıda mahalle sakinleri, Bandırma ve Gönen ilçelerine getirilen doğal gazın Erdek`e de getirilmesi için başkanından girişimlerde bulunmasını istedi,
Zeytinli Mahallesi sakinleri beklentilerini aktardıkları başkan Aysan`dan doğalgazında bir an önce ilçeye gelmesini istediler.
Zeytinli Mahallesi Muhtarı Ali Aydın`ın, mahalle sakinlerini belediye başkanı Aysan`la buluşturduğu toplantıda, Erdek Kanava deresinin askeri bölgeye yakın bölgede yer alan Zeytinli Mahallesi sınırları içerisinde kalan Kanava deniz kumsalını da kapsayan bölgede ikamet eden vatandaşlar sorunlarını anlatma fırsatı buldukları toplantıda davetlerine icabet eden Aysan`a teşekkür ettiler.
Yaklaşık altı konunun gündeme geldiği toplantıda en önemli istek, doğalgazın Bandırma ve Gönen ilçelerine nasıl geldiyse, Erdek`e de bir an önce gelmesi için girişimlerde bulunması istendi.
Mahalle sakinlerinin en önemli talebinin doğalgaz olduğunu öğrenen başkan Aysan, Erdek`e doğalgazın getirilmesini TOKİ`nin ilçeye gelmesine bağlı olduğunu söyledi.

Doğalgazın yanı sıra, Kanava sahil kumsalında faaliyet gösteren işletmelerin tarife satış listelerine uymadığı şikayetinde bulunan mahalle sakinleri, elektrik işletmesinin özelleşmesini takiben sokak lambalarının bir çoğunun yanmadığı, sahipsiz sokak hayvan sayısında da çoğalma yaşandığı dile getirildi.

Artake Taş Restaurant girişindeki küçük alanda düzenleme isteyen vatandaşlar, Kanava deniz sahilinde yüzme alanı olarak mantarla çevrilen alana deniz teknelerinin girmemesi için önlem alınmasının kaçınılmaz olduğu aktarıldı.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli