Erdek`te Zafer Bayramı Coşkusu

Erdek`te Zafer Bayramı Coşkusu

30 Ağustos Zafer Bayramının 91.`inci yıldönümü ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü kutlandı

Erdek`te, 30 Ağustos Zafer Bayramının 91.`inci yıldönümü ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü törenlerle kutlandı.

Cumhuriyet alanındaki tören Erdek Mayın Komutanlığına bağlı birliklerin ve halkın tören alanında yerlerini alması ile başladı.

Dnz.Kur.K.Albay Ferhat Bağlarlıoğlu`nun tören kıtalarını kutlaması ardından Tören alanında Kaymakam İsmail Kaygısız, Belediye Başkan Vekili Enver Damar ile birlikte yerini aldı.

30 Ağustos Zafer Bayramının 91.`inci yıldönümü ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü kutlamaları daha sonra saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ardından günün önem ve mahiyetini içeren konuşmayı Dnz. Binbaşı Kahraman Bozkurt yaptı.

Törende daha sonra geçit töreni yapıldı. Kaymakam İsmail Kaygısız`ın makamta tebrikleri kabul etmesinin ardından üçlü protokol limanda demirli bulunan Nusret Mayın gemisini ziyaret edip, ardından liman açıklarında demirli olan Filo gemisine ziyarette bulundular.


ALKIŞLI PROTESTO TÖRENE DAMGASINI VURDU

30 Ağustos Zafer Bayramının 91.`inci yıldönümü ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü kutlamalarında, her resmi bayramda olduğu gibi belediye Başkanı Hüseyin Aysan yine yoktu.

Aysan`ın Başkan vekili Enver Damar ile Cumhuriyet led ekranda asılı doğalgazlı reklam afişi temsil etti.

Bu eksikliği göz ardı etmeyen tören katılımcıları, Tören alanına çelenklerin konması anını an be an alkışladı.

İlk Çelengi koyan Kaymakam İsmail Kaygısız töreni izleyen halk topluluğu tarafından normal alkışlanırken, Garnizon komutanı Dnz. Kur. K.Albay Ferhat Bağlarlıoğlu`nun çelenk konma anlarındaki alkış temposu, hemde süre olarak, hemde seviye olarak herkesiz dikkatini çekecek düzeyde yüksekti.

Daha sonra Başkan Aysan`ın yerine anıta çelenk koyan Başkan vekili Enver Damar` çelenk sunumu ise adeta sessizliğe büründü.

Yeni tören programları yönetmeliğine göre artık Bayramlarda çelenk programına törenin sahibi olan kurum ve mülki idare dışındaki çelenkler alınmıyordu.

Bu yönetmeliği aşan kurum ve kuruluşlar törenin resmi bölümü dışında çelenklerini anıta koyabiliyorlardı.

Bu noktada Erdek ADD ve CHP de 30 Ağustos Zafer Bayramının 91.`inci yıldönümü ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü kutlamalarına birer çelenkle katıldılar.

ADD ve CHP`nin törenin resmi bölümü dışında anıta çelenk koymaları yine Cumhuriyet alanını dolduran vatandaşlardan büyük alkış topladı.



  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı