Erdek'te zorunlu tatil yoğunluğu

Erdek

17 Günlük zorunlu sokağa çıkma yasağını tatil kentlerindeki yazlık konutlarında geçirmek isteyenler Akdeniz ve Ege'den sonra Erdek'te de beklenenin üzerinde yoğunluk oluşturdu.

Hafta sonları ile başlayan zorunlu sokağa çıkma yasakları yeterli olmayınca süre konusunda 29 Nisan, 17 Mayıs'ı uzanan 17 günlük pandemi kapanması özellikle metrapol kentlerin önemli kesimini sayfiye kentlerindeki 2. konutlarına yöneltti.

Akdeniz ve Ege'nin iklimser şartları uygun olmasına rağmen, Marmara çevresinde hala ısınma ihtiyacı'nın olması Erdek, Marmara, Paşalimanı ve Kapıdağ çevresinde 2 konutu olanlar için bu sorun olmadı.

17 Günlük zorunlu ev tatili için Erdek'e eli, kolu, bagajı dolu gelen 2. konutçular yaz sezonu gibi sokak ve caddelerin yanı sıra alışveriş merkezlerinde büyük hareketlilik yaşanmasına neden oldu.

Hafta başından itibaren Erdek ve çevresinde bulunan konutlarına yerleşme telaşı içindeki 2. konutçular, havanın güzelliğini fırsat bilip plaja kadar inmekle kalmayıp, bazıları cesaretini toplayıp denize girmeyi ihmal etmedi.

Erdek'ten ro-ro'larla Paşalimanı, Avşa, Ekinlik, Marmara ve saraylar'a ulaşmak isteyen zorunlu tatilciler iskelede uzun kuyruklar oluşturdu. 



Anahtar Kelimeler: Erdek' zorunlu tatil yoğunluğu
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli