Erdek'te ipi Özgör, göğüsledi

Erdek

Nefes nefese geçen Ziraat Odası kongrede, seçimi tek oy farkla Koruma Birliği Başkanı Haluk Özgör kazandı.


ERDEK ZİRAAT ODASI KONGRESİ paylaşan: zeki-karadeniz

Erdek Ziraat Odası seçimi gergin bir sürecin ardından selametle noktalandı. Yaklaşık 2 ay önce delege seçimi ile başlayan süreç, başta merhum eski Başkan Mehmet Saçıl'ın oğlu Mustafa Saçıl, Atatürk mahallesi muhtarı ve Oda Meclis Başkan vekili İbrahim Kaba'nın yanı sıra Erdek Koruma Birliği Başkanı Haluk Özgör'ün başkan adayı olarak çıktığı seçim maratonunu bir oy farkla Haluk Özgör kazandı.

Erdek'teki Ziraat Odası genel kurulu Öğretmen evinde yapıldı.

Başta Erdek Kaymakamı Mustafa Demirelli, Belediye Başkanı Hüseyin Sarı olmak üzere, Balıkesir Ziraat Odası Başkanı Sami Sözat, Erdek İlçe Tarım Müdürü Dilek Işıktaş, Bandırma Ziraat Odası Başkanı Süleyman Dönmez, Gönen Ziraat Odası Başkanı Necati Özkurt, Erdek Kent Konseyi ve Esnaf kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakuş, CHP ilçe Başkanı Metin Uysal, AKP ilçe Başkanı Murat Sever, Şoförler Odası Başkanı Fatih Payal, Esnaf Odası Başkanı Mahmut Cambaz, Belediye Meclis üyeleri, Mahalle muhtarları ve Ziraat Odası delegelerinin katıldığı Kongre'de istiklal marşı ve saygı duruşu ardından divan belirlendi.

Erdek Ziraat Odası genel kurulunda Divan başkanlığına, Balıkesir Merkez Ziraat Odası Başkanı Sami Sözat, Divan yardımcılıklarına ise Süleyman Dönmez, Mustafa Karakuş ve Abdullah Şenol seçildi.

Divan genel kurul öncesi ilçe Kaymakamı Mustafa Demirelli ile Belediye Başkanı Hüseyin Sarı'ya söz verdi.

Erdek Kaymakamı Mustafa Demirelli, Erdek'in turizm kenti olması yanı sıra Zeytin istihsali ile önemli ölçüde tarım ve hayvancılıkla uğraşısı olan tarım kenti olduğunu, bu ekonomik olguyu iyi şekillendirerek azami anlamda yararlanılması gerektiğini vurguladı.

Kaymakam Demirelli, Oda yönetiminin daveti üzerine icabet ettiği kongrenin Erdek çiftçisine hayırlı olmasını ve seçimi kazanan gruba başarı dileğinde bulundu.

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı ise Büyükşehir kanunu ile İstanbul'daki Taksim ile Kapıdağ'ın arka yüzündeki köylerin aynı statü içinde ele alındığını 5 yıllık geçiş süreci ardından Belediye zabıta güçlerinin Belediye kanunu gereği mahalle içinde hayvan bakılması ve beslenmesi yasak olduğundan Kümes ve Hayvan damlarının mahalle sınırlarının 2. Km dışına taşınması gerektiğini vurgulayarak, bu yasanın düzenlenmesinde eksiklikler bulunduğunu, uygulamada müşkülat yaşanmaması adına kanunda değişiklik yapılması gerektiğini ifade etti.

Başkan Sarı'nın Büyükşehir uygulaması olumsuzluğu hakkında Divan Başkanı Sami Sözat'ta açıklamada bulunarak buna ek olarak tapu kanununda Bankalara tanınan hakkın vatandaşa da tanınmasına atıfta bulundu.

Aynı zamanda eski bir parlamenter ve TBMM Tarım Komisyonu Başkanlığını üstlenmiş bir tecrübe olarak, kredi kıskacında mağdur olan çiftçinin borcunu karşılayacak miktarda tarlasını satmak isteyen vatandaşa verilmeyen hakkın Bankaya tanındığını söyledi.

Genel kurulun devamında çalışma raporları ve bütçelerin okunması, ibrası ardından geçilen oylamada bir üye mazereti nedeni ile genel kurula katılamadı.

Bunun üzerine 27 delege Erdek Ziraat Odasının yeni meclisini belirlemek üzere oy kullandı.

Erdek İlçe Seçim Kurulu tarafından gerçekleştirilen gizli oy açık tasnif sonucu Haluk Özgör 13, Mustafa Saçıl 12, İbrahim Kaba 1 ve 1,de geçersiz oy çıktı.

Erdek Ziraat Odası Yeni Meclisi

Haluk Özgör, Hasan aşıcı, Şaban Telemeci, Mustafa Alten, Sinan Arga, Serdar Bol, Mustafa Toynay, Hayrettin Birol, Nizamettin Dolan, Yusuf Ay, Zafer Sert, Şaban Topuz, Özkan Çorak, Cüneyt Balaban.



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli