Erdek’teki teknelere büyük rahatlık

Erdek’teki teknelere büyük rahatlık

Erdek limanında tekne ve yatlar için aynı anda 6 teknenin su ve elektrik alacağı 25 adet santral kuruldu.

Erdekli balıkçılardan İsmail Torun ve Tayfun Çolak, Erdek Belediyesi’nin, barınaktaki teknelerin doğrudan elektrik ve su almalarına olanak sağlayan bağlantı sistemi kurmasından mutlu olduklarını belirttiler. Torun ve Çolak, “Teknelerimizin elektriği ve suyu için yıllardır büyük sıkıntı çekiyorduk. Şimdi elektrik ve su artık teknelerimizin bir adım önünde” dediler.

69 yaşında olup, 35 yıldır balıkçılık yaptığını belirten İsmail Torun, “deniz salyası” nedeniyle 4 aydır balık avlayamadıklarına dikkati çekerek, “35 yıldan beri böyle aylarca süren salya görmedim” dedi.

Tayfun Çolak da, salyanın yanı sıra yasak olan trol ve büyük gırgırların, denizde balığı tükettiklerine işaret ederek, “Ne yazık ki denetim hiç yok” diye konuştu. ÖNDER BALIKÇI

Barınağa 25 adet elektrik-su sistemi

Erdek Belediyesi, balıkçı barınağındaki teknelerin doğrudan bağlantı kurarak yararlanmaları için teknelerin hemen önlerine elektrik-su bağlantı sistemi kurdu.

Uygulamayla yakından ilgilenen İYİ Parti Erdek Belediye Meclis Üyesi İbrahim İlhan, şu bilgiyi verdi:

“Feri iskelesinden Zeytinliada bölgesine kadar 25 adet elektrik-su bağlantı sistem sayacı koyduk. 1 sayaçtan, aynı anda 6 tekne elektrik-su alabilecek. Yani aynı anda 150 tekne hizmet alabilecek. Teknelerin yararlandığı bu sistemden ayrı bir ücret alınmayacak ve bu hizmet, palamar ücretine dahil olacak.”



Mehmet Cömert
22.05.2021 22:44:15
Erdek bölgesinin tekneclikte eksiği atık istasyonu olmaması ve günü birlik ihtiyaç içim alışverişe gelen teknelere için yer olmamasıdır bu yüzden İstanbul Marmaris rotası izliyen çoğunluk tekneler uğramazlar.

Anahtar Kelimeler: Erdek’ teknelere büyük rahatlık
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı