Ergili Muhtarı Ferhat Güldaş

Ergili Muhtarı Ferhat Güldaş

``Şu ana kadar bize icra takibi ile ilgili bir şey gelmedi``







Ergili köyünde yaşanan icra takibi olayı Türkiye`nin gündemine düştü.
Bilindiği üzere AKP Milletvekili M.Cemal Öztaylan`ın anne tarafından köyü olan Ergili`de alacak verecek meselesi yüzünden yapılan icra takibi sonrası borçlu kefili görülen  Akın Aygen`in üzerine kayıtlı görülmesi, İcra takibi sonrası haciz gelmesine neden olmuştu.

Konu ile ilgili olarak yaptığımız araştırma sonrası 2 Haziran`da yapılan ara seçimle köye muhtar olan emekli polis memuru Ferhat Güldaş sözkonusu icra takibi ile ilgili olarak kendilerine resmi bir bildiri tebliği yapılmadığını söyledi.

Ferhat Güldaş Ergili köyü Yeşilli camiinin yapımından önce satın alındığını hatırladığı arsa`nın iddia edildiği şekilde kefil Akın Aygen`in dedesi Şaban Aygen`in üzerine tapulu olup olmadığını hatırlamadığını söyledi.


Muhtar Ferhat Güldaş 1974 yılında yapılan camiye alınan arsanın cami adına kayıtlı olduğunu sandığını, Ancak yasal presedürlerin kolaylaşması anlamında arsayı satın alarak bağış yapan Şaban Aygen`in üzerine yapılmış olabileceğini söyledi.

Muhtar Güldaş sözkonusu icra ve haciz takibinin tapu müdürlüğü kayıtları üzerinden yapılması durumunda kendilerinin haberdar olma şansı bulunmadığını belirterek pazartesi günü konuya ilişkin araştırmada bulunacağını ifade etti.


Ergili muhtarı Ferhat Güldaş muhtarlık mazbatasını aldığı gün böyle bir olumsuzlukla karşı karşıya kalmasının kendisi ve köyü adına talihsizlik olarak niteliyerek, problemin çözümü noktasında gereğinin yapılacağını söyledi.





Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı