Ergili yeni muhtarı Ferhat Güldaş;

Ergili yeni muhtarı Ferhat Güldaş;

``Dağları delip Ferhat`ı Şirin`e kavuşturacak su sorununu halletmek istiyorum``




Susuzluktan karbelaya dönen Ergili köyünde pazar günü yapılan muhtarlık ara seçimlerini emekli polis memuru Ferhat Güldaş kazandı.


Güldaş henüz mazbatasını almadan yaptığı açıklamada, Bir tarafı Göl, Bir tarafı Nehir, Bir tarafı cennet, Diğer tarafı Antik ören yeri ile çevrili Anadolunun müstesna köşelerinden birisi olan Ergili`de susuzluk ile mücadele edilmesinin çağdaş aymazlık olduğunu söyledi.

Güldaş geçmişi karalamakla bir noktaya gelmenin çabası içersinde olmadığını, Ancak gelinen noktada Ergili köyünün insan yaşamını vazgeçilmez kılan suya hasret olmasının çaresizliği içersinde yaşamaktan kurtulup bir an önce suya kavuşması için ön çalışmalara başladığını söyledi.



Yeni Muhtar Güldaş doğru tespit ve projenin üretilmesi halinde Ergilide bulunan su kaynaklarının en rantabl şekilde köye akıtılabileceğinin altını çizerek ``Su hayattır, Su berekettir, Su şükürdür, kimin en küçük katkısı olacaksa onunla omuz omuza gönül gönüle olmaya razıyız, Özellikle köyümüzün evladı değerli milletvekilimiz sayın mehmet Cemal Öztaylan`ın bu noktada haklı katkıları olacağından şüphemiz yok`` dedi.

Ergili muhtarı Ferhat Güldaş adı ve soy adı ile konuyu bağlayarak `` Adım Ferhat, Soyadım Gülmüş, Ergilideki karbelaya son vererek, Halkımın suya kavuşması için Ferhat`ın Şirin`e kavuşması gibi gerekirse dağları delerim, Yeterki soy adım gibi suyuna kavuşan halkım Gülsün`` dedi.



demokrat58
7.06.2012 14:33:43
Eski dost...Seçilmene sevindim.Başarılar dilerim.En kısa sürede kutlamaya geleceğim inşallah...

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı