Ergöz’den açıklama

Ergöz’den açıklama

Bandırma Kent Konseyi Başkanı Murat Ergöz: “Kent Konseyleri, belediyelerin alt kuruluşları değildir”

Bandırma Kent Konseyi Başkanı Dr. Murat Ergöz, “Kent Konseyleri siyasi yapılar değildir. Belediyelerin alt kuruluşları değildir” dedi.

Ergöz, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

“Anlatamıyorum bir türlü, Bandırma’daki yerel yönetime. Kişiler önemli değil, demokrasinin ve ortak aklın, yönetişim mekanizmalarının işlerliği önemli.

Bandırma Kent Konseyi, bir yıl öncesine kadar ya pasifleştirilmiş, çalıştırılmamış, ya da Belediye Kültür Müdürlüğü gibi çalıştırılarak, suya sabuna dokunmayacak sanatsal etkinlikler veya görevi olmayan işler yaptırılmıştı.

Birilerinin artık demokrasi ve Bandırma kentinin geleceği için yerel yönetime Kent Konseyleri’nin görevlerini ve konumunu anlatması gerekiyor.

Kent Konseyleri, siyasi yapılar değildir. Belediyelerin alt kuruluşları değildir. İnanıyorum, Bandırma Kent Konseyi bugünleri aşacak ve olması gereken işlerliğine kavuşup, kentin ortak aklını yerel yönetime iletmeye ve yerel yönetimden de bugüne kadar hiçbir dönemde ne yazık ki hiç olmayan karşılığını bulmaya başlayacaktır. Kişisel ve siyasal entrikalar, Bandırma Kent Konseyi’ni eski, etkisiz ve suiistimal edilen konumuna geri götürür. Bütün bunlara engel olacağız ve Bandırma Kent Konseyi’ni üst düzey işler yapar duruma getireceğiz, hep birlikte.”



Anahtar Kelimeler: Ergöz’ açıklama
  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı