Ergün, "Depreme uygun binalar yapmalıyız"

Ergün,

Temel Afet Bilinci Eğitmeni Ergün, BGC’de açıklamalarda bulundu, “Depreme uygun yapılan binalar hayatınızı kurtarır.”

Bandırmalı Temel Afet Bilinci Eğitmeni Zafer Ergün, “Bandırma Gazeteciler Cemiyeti”nde açıklamalarda bulundu.

Ergün, depremin ülkemizin bir gerçeği olduğuna dikkati çekerek, “Depremle yaşamak ve depreme uygun binalar yapmak zorundayız” dedi.

İki tehlikeli fay hattının, “Doğu Anadolu Fay Hattı” ve “Kuzey Anadolu Fay Hattı” olduğuna dikkati çeken Ergün, şunları söyledi:

“Bandırma, Kuzey Anadolu fayına yakın olduğundan, olası bir depremde etkilenecektir. Bölgemizde, yıkıcı 1953 yılında Gönen ve 1964’teki Manyas depremlerini unutmamak gerekir. Bandırma’nın, depreme hazır olduğunu keşke söyleyebilsem! Ama hazır olmadığımız bir gerçek. Belediyenin, karot örnekleri alarak binaların dayanıklılığını denetlemesi, risk taşıyan binaların ya güçlendirilmesini sağlaması, ya da kentsel dönüşüm kapsamında yıkması gerekir.”

BANDAK’ın eski başkanlarından olup, yıllarca yönetim kurullarında da görev yapan, bu kuruluş adına okullarda yüzlerce eğitim veren Ergün, Milli Eğitim Bakanlığı’nın da deprem konusunda bilinçli ekipler kurması gerektiğine işaret etti.

ZAFER ERGÜN KİMDİR

Zafer Ergün, 1969 yılında, Bandırma’ya bağlı Çepni köyünde doğdu.

Boğaziçi Üniversitesi, Kandilli Rasathanesi’nde, 2007 yılında “Temel Afet Bilinci Eğitim” aldı. Daha sonra 2 yıl, Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi’nde eğitim gördü. 

8 yıldan beri, eski ismi Yaman Egeli İlkokulu olan Şehit Öğretmen Mustafa Boz İlkokulu’nda sınıf öğretmenliği yapan, 33 yıllık meslek yaşamı bulunan Ergün, bir dönem başkanlığını ve uzun süre yönetim kurulu üyeliğini de yaptığı BANDAK’ın 21 yıldır da üyesi. ÖNDER BALIKÇI



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı