Erikli`de vefa zamanı

Erikli`de vefa zamanı

Kırkpınar`ın altın kemerli Başpehlivanı Kara Ali Acar mezarı başında anıldı.

Er meydanı Kırkpınar`da dededen toruna uzanan baş pehlivanlık unvanı ile doğdukları köy Erikli`nin ismini yedi dövele duyuran Kara Ali Acar ile oğlu Hasan Acar Erikli deki kabirleri başında anıldılar.

Bandırma Güreş İhtisas kulübü tarafından düzenlenen programda Kara Ali Acar ile oğlu Hasan Acar`ın Erikli`de yenilenen kabirleri başında gerçekleşen anmada,konukları son pehlivan Sabri Acar karşıladı.

Bandırma Güreş İhtisas kulübü Başkanı Orhan Turaçlı,  Kaymakam Ali Mantı, Belediye Başkanı Sedat Pekel birer konuşma yaparak Acar ailesinin Atasporu güreş verdikleri önem ve elde ettikleri derecelerle başta doğum büyüdükleri köy Erikli olmak üzere, bağlı bulunan Bandırma ve Balıkesir`in ismini yedi düvele duyurmanın ulvi görevini yerine getirmiş olmanın huzuru içinde ebediyetteki kabirlerinin nur dolması temennisinde bulunuldu.

Bandırma Müftüsü Cahit Çetin`de yaptığı dua ile bir kez daha yaşarken kendisine ve toplumuna yararlı olan insanların öbür dünyada da anılarak kabirlerinin nurla dolduğunu söyledi.

Eriklideki program daha sonra köy camiinde okunan mevlitle devam etti.

Eriklideki mevlide onur konuğu olan İlahi Mega Star Ankara Kocatepe Camii imamı İsmail Coşar köyde bakan gibi karşılandı.

İsmail Coşar`ın Erikli Camiinde okuduğu mevlit ve kasidelere Bandırma müezzinleri İsmail Taşkın, Birol Dingaz, Yusuf Alpat, Ali Şener , Necati Sarı da katkıda bulundu.

Eriklideki etkinlik ardından katılanlara ikramda bulunuldu.

Aday adaylarına fırsat doğdu.

Gerçekleşen her etkinliği kendi tanıtımlarına fırsat kollayan siyasi parti aday adayları Erikli`deki etkinliğe adeta balıklama atladılar.

Programı görüntülemek üzere göze alınan fotoğraf makinelerinin önüne kendilerini atan aday adayları, vatandaşın ellerini sıkma noktasında da, ayni kişilerle birkaç kez el sıkıştıklarını dahi fark etmediler.

 Yasin Dingaz - Erikli / Manşet



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli