ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIYOR

ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIYOR

Cumhuriyet Meydanı´nda ücretsiz kanser taraması yapılıyor

Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü ve Bandırma İlçe Sağlık Müdürlüğü´nün girişimleriyle Cumhuriyet Meydanı´nda ücretsiz kanser taraması yapılıyor.

/resimler/2018-10/18/2032022591756.jpg

Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü ve Bandırma İlçe Sağlık Müdürlüğü´nün girişimleriyle Cumhuriyet Meydanı´nda ücretsiz kanser taraması yapılıyor.

Cumhuriyet Meydanı´na gelen seyyar araştırma tırında ücretsiz olarak, rahim ağzı, meme, bağırsak ve kolon kanseri üzerine sağlık taraması yapılıyor.

Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Ayşe Betül Çelik, Sağlık Bakanlığı´nın yürüttüğü ücretsiz bir hizmet olduğuna dikkati çekerken şunları aktardı:

?Yaş gruplarına göre kanserin erken teşhisi için taramalar yapıyoruz. En sık görülen, erken tanı koyabildiğimizde tedavi edebileceğimiz kanserleri taramaya çalışıyoruz. Bunlar;( meme kanseri, rahim altı kanseri, kalın bağırsak kanseri taramaları gibi)

Yaş gruplarına göre Meme kanseri 40-69 yaş arasındaki kadınlara, Rahim Altı kanseri 30-65 yaş arasındaki kadınlara, 50-70 yaş aralığındaki hem kadınlara, hem erkeklere de,kalın bağırsak kanseri taramaları  yapıyoruz?

Normalde Bandırma Devlet Hastanesi´nde KETEM birimi olduğuna da dikkati çeken Çelik, bu hizmetlerin ücretsiz olarak yürütüldüğünü. Tarama Tırının  Ekim 2018 ayı sonuna kadar Cumhuriyet Meydanı´nda Belediye Nikah Salonu yanında duracağını hatırlattı.

Çelik, meme kanseri taramasında bugüne kadar 200 kişinin, rahim altı kanserinde 100 kişinin, kolon kanseri taramasında ise 500 kişiye hizmet verildiğini bildirdi.Çelik şunları aktardı: ?KETEM birimi olarak yaş guruplarına göre ücretsiz olarak taramalarımızı yapmaktayız. Vatandaşlarımıza da kanser taramaları konusunda bilgilendirmeler de yapıyoruz. Kanser taramalarını birçok insanımız bilmiyor. Halkımız ne kadar çok bilgilenirse buraya daha çok gelecek ve erken teşhis tanısı konulabilecek. Bu sayede de hemen tedavi olabilecek? ifadelerini kullandı. Ahmet PESEN

/resimler/2018-10/18/2032218842532.jpg

 



Anahtar Kelimeler: ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIYOR
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli