Erken tarife değişikliği Ada sakinlerinin psikolojisini bozdu

Erken tarife değişikliği Ada sakinlerinin psikolojisini  bozdu

GESTAŞ Merkezi, erken tarife uygulaması mazeretlerine sığınırken, Paşalimanı sakinleri, yapılan değişikliğin ada yaşamını olumsuz etkilediği serzenişinde bulundu.

Paşalimanı adasındaki toplumsal GESTAŞ tepki bu sabah Paşalimanı köyünde gemi geliş saati olan 07.45 te yaşandı.

Paşalimanı adasında bulunan 5 köyde yaşayan insanların GESTAŞ'ın erken kış tarifesi uygulamasından kaynaklanan olumsuzluklar nedeni ile uygulamayı protesto etmek adına Paşalimanı köyünde bir araya geldiler.

Olayın eylemsel boyuta taşınması üzerine GESTAŞ yönetimi durumu Erdek jandarması ile paylaştı. Paşalimanı iskelesinde önlem alan Jandarma, eylem kırıcı olmak için önlem aldığı Paşalima'nında GESTAŞ idaresi ile Paşalimanı sakinleri arasında yapılan müzakere  Ada sakinlerinin protesto amaçlı eylemini ertelemesine neden oldu.

Bilindiği gibi GESTAŞ, Paşalimanı iskelesi uğramalı Erdek-Avşa arasında yaz tarifesi kapsamında günde 3 sefer yaparken, yazın orta yerinde bu sayıyı 2 ye düşürmekle kalmayıp, Narlı- Tuzla arasında 3 olan günlük sefer sayısını da 2 ye düşürmesi özellikle yaz aylarında Ada ile ilişki içinde bulunan insanların büyük mağduriyet yaşamasına neden oldu.

Jandarma'nın geniş çaplı önlem aldığı Paşalima'nın da  ada sakinlerinin beklentilerine yönelik olarak yaz tarifesinin devam etmesi, hiç olmazsa Narlı-Tuzla hattının 3 feser ile devam etmesi istendi.

Ufuk Uras    @UfukUras

Gestaş'ın Güney Marmara'da Paşalimanı adasında, yazın ortasında, kış tarifesine geçtiğini biliyor musunuz? "Eylem yaparsanız bütün seferleri kaldırırım" diyen bir kafa yapısını bu ülkenin insanı hak etmiyor. "Bahar gelecek" dendi diye "Hayır, kışta kalacağız" denir mi?

ÖÖ 9:14 · 17 Tem 2023    4.141   Görüntülenme

Ziya Demirci

@ZiyaDemirci12  11s

Bir Ada Beş Köyün Kaderi, Bir Müdür veya Bir Şirketin Ağzından çıkacak bir lafa mı kaldı, Mutlaka bir Çözüm vardır

Ufuk Uras  @UfukUras

16 Tem

Aradan 7 yıl geçti, darbe görüntüleri hâlâ tüylerimi diken diken ediyor. 15 Temmuz darbesinde tankların ve silahların önünde saf durup, "Ordu kışlaya" diye haykıranlarla, ATM ve benzin kuyruklarında sıralananların aynı anlam dünyasında buluşması artık maalesef mümkün değil.



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı