Erkul: acınacak bir durum

Erkul: acınacak bir durum

MHP Milletvekili aday adayı Karani Erkul, Petrol Dünyada düşerken, bizde yükseldi.”

Milliyetçi Hareket Partisi Balıkesir Milletvekili aday adayı Karani Erkul yaptığı yazılı basın açıklamasında, dünyada akaryakıt fiyatları yüzde 58 oranında düşerken bu oranının ülkemizde yüzde 19 seviyelerinde kaldığını dile getirdi.

Dünya piyasasındaki petrol fiyatlarında yaşanan sert düşüşün, iç piyasada akaryakıta gerektiği gibi yansımadığını dile getiren Erkul, “Dünyada petrolün varili, son 7 ayda yüzde 58 düşerken, Türkiye’de benzin ve motorindeki indirimin yüzde 19’da kalmasının açıklanacak bir durum değildir” dedi.

Erkul “Petrolün mevcut varil fiyatına göre Türkiye’de benzinin yurt dışından alıştaki indirimine göre birebir yansıtılması halinde benzinin litre fiyatı 2,1 TL’ye, motorinin litresi de 1. 8 TL’ye düşmesi gerekmektedir. Hükümet ekonomiyi düzeltmek için, reel sektör üretimini teşvik, kaynak ve tasarruf paketleri uygulamaya koymak yerine petrole vergide ısrar etmektedir. Türkiye vatandaşlarımız 1 litre benzinde toplamda 2,84 TL, motorinde ise 2,18 TL vergi ödüyorlar” ifadelerini kullandı.



  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli