Erkul: adeta davetiye çıkartıyorlar

Erkul: adeta davetiye çıkartıyorlar

``Sağlık Bakanlığının yapısını değiştiren 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnameyle Verem Savaş Dispanserlerinin geleceği belirsiz hale geldi.``

MHP Bandırma İlçe Başkanı Karani Erkul, Verem Haftası nedeniyle yaptığı açıklamasında, Sağlık Bakanlığının yapısını değiştiren 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnameyle Verem Savaş Dispanserlerinin geleceğinin belirsiz hale geldiğini söyledi.

11 yıllık AK Parti iktidarı döneminde kapatılan Verem Savaş Dispanseri sayısının 100’ü bulunduğunu açıklayan Erkul “Bu ölümcül hastalığın tedavisinde ve hastalığa engel olunmasında yaşam koşullarında yapılacak destek ve yardımlar hastalığın gerilmesinde önemli bir etkendir. Koruyucu ve önleyici sağlık hizmetleri ancak sosyal devlet anlayışıyla mümkündür. Bizde ise paran kadar sağlık anlayışına yönelik uygulamalar bırakın veremle mücadeleyi adeta verem hastalığına davetiye çıkartmaktadır”dedi.

Erkul, uzun süreden beri verem hastalığıyla tedavi hizmetinin Veremle Savaş Dairesi Başkanlığı aracılığıyla ücretsiz olarak sunulduğunu sözlerine ekledi. 


 

 

 

 



Anahtar Kelimeler:
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı